‘NAMA HRVATIMA JE TO U KRVI, TO NAM JE GLAVNA SNAGA!’ Na pressici sve dočekalo neugodno iznenađenje: Jedan igrač naglo otpao

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak igraju  utakmicu osmine finale protiv Japana. Dva dana prije utakmice svoja su razmišljanja pred novinarima iznijeli reprezentativci Josip Juranović i Lovro Majer. Društvo je pak Juranoviću trebao praviti  Borna Sosa, no zbog iscrpljenosti nije mogao doći na trening pa nije bio ni na presici.

“Nitko nije očekivao da će oni doći. No, u nogometu ne igraju samo imena, nego i srce, hrabrost, to su pokazali više nego drugi, svaka čast na tome”, najprije je rekao Majer o Japancima.

“Što se tiče umora, ja se osjećam odlično, Sosa je igrao nešto više nego ja, pa je i iscrpljeniji. No, svi koji igraju imaju određeni umor, ali to za nas nije pretežak problem, sve će biti dobro”, istaknuo je Majer.

“Bit će teška utakmica, s puno trke, igra se u nokaut-fazi, bit će borbe, ali osjećamo se spremni i veselimo se utakmici”, bile su Majerove riječi.

“Spremamo se najbolje moguće. Ako nekoga danas podcijeniš, to je opasno. Glupo je više pričati tko je favorit, svi dobro igraju, svi su spremni. Meni osobno, bitno je što bolje se spremiti za tu utakmicu, gledati sebe”, dodao je Majer, odgovarajući na pitanje kako gleda na to da se Hrvatska smatra favoritom u ovom susretu.



“Nama je pobjednički mentalitet u krvi. To polazi od starijih igrača, a i mi mlađi smo sada s njima, imamo taj spoj koji nam puno znači. Nadopunjujemo se odlično”, rekao je Majer.

U hrvatskom taboru je tema bila i navijačka podrška u Katru, sa zahvalnošću koju je Majer istaknuo zbog podrške prije, za vrijeme i nakon utakmica.

Potom je riječ dobio desni bočni naše reprezentacije Josip Juranović.

Juranović je opisao i dobru atmosferu u taboru Vatrenih, ne samo u nogometu, nego i s igranjem stolnog tenisa trenucima opuštanja. “Puno vremena provodimo zajedno tijekom dana”, istaknuo je.

Hrvatski desni bek približio je kako odgovoriti na japansku brzinu kada otvaraju kontre.

Imali su mali posjed lopte, ali u današnjem nogometu to ništa ne znači. Igraju jako dobro kao tim, imaju brze pojedince. Morat ćemo biti spremni za trčanje natrag. I Kanada ima brze igrače, ako smo njih zaustavili, mislim da se ne trebamo bojati, bit ćemo spremni za sve”, kazao je Juranović.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI