‘Naš Hajduk’ žestoko odgovorio veteranima: ‘Nitko od nas nije kontaktirao Buljana, a sada ćemo mi reći par stvari o njima’

Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Buljan, koji ne ide na utakmice splitske momčadi, u razgovoru za Sportske novosti komentirao je i utjecaj navijača na rad u Hajduku...

Posljednjih dana more je dosta nemirno na relaciji Hajduk – veterani – navijači. Nakon, već svima dobro poznate, paške Bile noći i ispada Hajdukova veterana Vilsona Džonija, koji je napao predsjednika kluba Ivana Kosa jer ih ovaj nije pozdravio, odnosno jer ih dovoljno ne cijeni, krenule su međusobne prozivke i odnos kluba i veterana dosta je zahladio. Sve je nekako kulminiralo bojkotom svečane Hajdukove proslave rođendana na kojoj su se pojavila tek trojica veterana.

Ipak, jedna je izjava podigla dosta buke. Veteran i predsjednik novoosovane Udruge veterana Hajduka, Ivan Buljan, ogradio se od Džonijeva ispada, ali je naglasio kako tretman prema veteranima nije kakav bi trebao biti i kako “nije siguran da je ovakvo funkcioniranje kluba put u povratak na trofejne staze”. No, Buljan, koji ne ide na utakmice splitske momčadi, u razgovoru za Sportske novosti komentirao je i utjecaj navijača na rad u Hajduku pa je između ostaloga izjavio sljedeće: “Ne mogu prihvatiti da me zove neka tajnica iz udruge Naš Hajduk, pa mi tumači kako bi se oni željeli dogovoriti o tome koji su bivši igrači dobrodošli u svečanu ložu”.

Udruga Naš Hajduk odlučila je reagirati na tu tvrdnju Buljana i usput reći još par stvari o veteranima.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Nitko od službenih predstavnika udruge Naš Hajduk nikada nije kontaktirao ni Ivana Buljana ni bilo koju drugu „legendu” kluba ili predstavnika udruge veterana. Nikada se ni na koji način nismo miješali u određivanje toga tko može sjediti u ložama, čak i ako se radilo o osobama protiv kojih se vode kazneni postupci zbog malverzacija u klubu ili su sudjelovali u financijskom, rezultatskom i svakom drugom srozavanju kluba. Iznenađeni smo da nas „legende“ koje su godinama šutjele i aktivno ili pasivno sudjelovale u devastiranju kluba uopće i spominju. Klupska povijest prepuna je velikih igrača, a zanimljivo je da su sada najeksponiraniji baš veterani upravljačkih i „stručnih” funkcija, šampioni sudskih procesa i nebrojenih incidenata te rekorderi optužnica po iznosima štete nanesene klubu i državnom proračunu. I na kraju ono najbitnije – udruga Naš Hajduk nema tajnicu.



Očekujemo od uprave i svih zaposlenika kluba da svojim postupcima, a u što svakako spada i određivanje uzvanika u svečanoj loži, vode računa o očuvanju ugleda i tradicije Hajduka, sukladno Statutu.

Radi zaštite ugleda udruge Naš Hajduk od neosnovanih, netočnih i zlonamjernih prozivanja neodgovornih pojedinaca, Udruga je prisiljena reagirati ovakvim priopćenjem kako bi javnost bila upoznata sa stavom Udruge. U slučaju da se nastavi s iznošenjem neistina, čiji je očiti cilj nanošenje štete i Udruzi i njezinim članovima, pokrenut će se odgovarajući postupci protiv odgovornih za takvo ponašanje”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI