NAŠA HEROINA SE VRATILA U HRVATSKU: Odgovorila na prijetnje zlih i zločestih ljudi! ‘Ja sam rođena Hrvatica i uvijek ću biti do smrti’

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

Matea Jelić sa zlatom i Toni Kanaet s broncom uz svu ostalu taekwondou delegaciju sletjeli su u Hrvatsku iz dalekog Tokija sa vrlo vrijednim teretom oko vrata. Bili su tu Ivan Šapina, Kristina Tomić i treneri Toni Tomas, Veljko Laura i Ivan Mesarov.

Po dolasku u zagrebačku zlatnu luku naša zlatna Kninjanka sabirala je dojmove pred druga dva puno veća i jača dočeka koja je očekuju, ono u rodnom Kninu i Splitu.

”Prvo zahvala svima na podršci, kao da smo osjetili vašu potporu. Drago mi je da nisam odustala, vidim koliko ovo znači. Ja sam vidjela primjer u Luciji i Ani Zaninović, nadam se da će djeca vidjeti i primjer u meni i ići po svoje snove”, rekla je olimpijska pobjednica Matea Jelić.

“Ne mogu reći da sam spavala još kako treba, više sam razmišljala što još treba popraviti jer nisam baš slušala trenera u finalu. Mislim da ću se brzo vratiti u dvoranu”, poručila je.

Jesu li se dojmovi polako slegli nakon četiri dana? Kakve misli prolaze glavom?



“Uvijek imam vjere u sebe i događalo se meni da gubim u zadnjim sekundama. Naučila sam se nositi s tim, Bog je vidio da sam spremna i sad mi se to vratilo. Uvijek radim ono što znam, nisam stavljala pritisak na sebe, znala sam koliko vrijedi, kao i moj trener”.

Uskoro stiže kući, u svoj Knin kojeg toliko spominje, što će prvo napraviti bilo je pitanje za Mateu

“Mislim da ću biti s obitelji dva-tri dana, izgrliti ih i otići negdje zajedno na more”.

U sjećanju iz Tokija ostat će joj druženje i to što je upoznala najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića.

“On je bio zajedno sa Sinkovićima i kad sam osvojila zlato, zvali su me da dođem. Đoković je tako skromna osoba, kao i braća Sinković. Zahvalna sam što sam ih upoznala, pravi su šampioni. Svi smo u Selu postali obiteljski povezanni, a tek smo se upoznali. Nevjerojatno”, ne krije svoje oduševljenje Matea.

Nevjerojatne su i neke poruke koje je dobivala iz susjedstva…

“Ja sam rođena Hrvatica i uvijek ću biti do smrti, time se ponosim. Putujem svijetom i ne dijelim ljude, samo na dobre i loše. Ovi su loši ljudi, ali ne obazirem se na njih, samo na ljubav koji mi drugi daju.

Brončani Toni Kanaet potom je uzeo riječ i dodao:

”Hvala svima na podršci. Sretni smo, uspjeli smo promovirati taekwondo u Hrvatskoj, nadam se da će se mnogi sad upisati na ovaj sport.”

Toni Tomas kroz treninge je stvorio mnoge prvake. Obratio se javnosti:

”Hvala svima koji su došli i koji su nas podržavali cijelo vrijeme. Bilo je težih i lakših situacija, oni koji su bili protiv nas bili su nam motivacija. S nama taekwondo nije počeo i s nama neće završiti. Uspjeli smo, mogli smo više i bolje, ali zadovoljni smo. Drugi smo u poretku, odmah nakon Rusije, a ona, kao i mnoge ostale zemlje, izdvaja puno više od nas.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI