NASTAVLJA SE BORBA ZA VLAST U DINAMU! Pokreće se inspekcijski nadzor na Maksimiru, očekuje se žurno postupanje

Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Rat za kontrolu nad Dinamom nemilosrdno se nastavlja, a inspektori su započeli skeniranje staranja. Naime, odredbama članka 2. Zakona o sportskoj inspekciji propisano je kako sportska inspekcija provodi nadzor nad provedbom odredbi Zakona o sportu i temeljem njega donesenih propisa te poduzima mjere i radnje za koje je ovlaštena ovim Zakonom.

Budući da pitanje sazivanja i održavanja sjednica skupštine sportskih udruga nije regulirano Zakonom o sportu, nadzor nad ispravnošću sazivanja i održavanja sjednica skupštine nije u nadležnosti sportske inspekcije.

Samostalni sektor sportske inspekcije Ministarstva turizma i sporta zaprimio je u razdoblju od 21. prosinca 2022. do 10. siječnja ove godine više predstavki kojima se ukazuje na možebitne nepravilnosti u radu i postupanju tijela upravljanja GNK Dinamo, priopćeno je iz ministarstva.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Predstavkama u bitnome ukazuje kako sjednica Skupštine GNK Dinama od 12. prosinca nije održana u skladu s odredbama Statuta i Poslovnika o radu Skupštine.

Također, zaključci Nadzornog odbora od 22. prosinca 2022. koji se odnose na odluke donesene na spornoj sjednici Skupštine Kluba nisu u skladu s odredbama Statuta Kluba i proslijeđene su temeljem članka 17. Zakona o sportskoj inspekciji Gradskom uredu za opću upravu i imovinsko-pravne poslove, tvrdi ministarstvo turizma i sporta.



S obzirom na to da jedna od predstavki sadrži i navode koji se odnose na možebitno postojanje zapreka za obavljanje poslova članova tijela upravljanja GNK Dinama propisanih člankom 111. Zakona o sportu te možebitnu neusklađenost općih akata Kluba sa Zakonom o sportu, na navedene okolnosti provest će se inspekcijski nadzor, a podnositelj će biti obaviješten o provedenom nadzoru i poduzetim mjerama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI