NAVIJAČI I MEDIJI POMALO ŽALE SLAVENA: ‘Ne kupuj kuću ovdje, trebat će ti puno sreće, to je pravi kockarski potez

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Nakon što je objavljeno da se Slaven Bilić vraća na Otok i preuzima Watford stigle su brojne reakcije. Nakon kineske avanture i jednog perioda bez angažmana, pa i nakon što ga se povezivalo s Hajdukom popularni Nane ide u novi izazov. Treći je to otočki izazov za Bilića nakon što je s klupe vodio WBA i West Ham.

No novom Slavenovom klubu ne ide baš najbolje ni u Championshipu, tek su 10 na tablici i sad je Bilić doveden kao trener nakon samo 10 kola i na klupi je zamijenio Roba Edwardsa.

Engleski novinari i stručnjaci ističu da Bilić zna da je povukao rizičan potez. U Watfordu su očekivanja uvijek visoka, ipak se radi o klubu koji je navikao na Premier ligu, a strpljenje za trenere gotovo ne postoji. Nešto slično se može povezati i s Hajdukom koji mijenja trenere gotovo jednakim tempom.

“Slaven je dobio ugovor na 18 mjeseci. Već su mi neki ljudi napisali da to znači – 18 dana”, piše Andrew French, novinar Watford Observera. U sličnom tonu situaciju je prokomentirao i Jeff Stelling sa Sky Sportsa: “Nema dileme. U Watfordu su već krenuli s potragom za Bilićevim nasljednikom.”

Takvo mišljenje ima i Chris Iwelumo, nekadašnji nogometaš Watforda i škotske reprezentacije.

“Šteta za Roba Edwardsa, razočaran sam zbog njegove smjene. S druge strane, Bilić je čovjek koji je WBA uspio uvesti u Premier ligu, ima dosta iskustva pa je razumljivo da su doveli baš njega. Sada moraju stati iza njega. Vlasnici dovedu trenera, kažu mu da će stati iza njega i podržavati ga. A ako krene loše, ni ne trepnu, a već mu se zahvale. To sad tako ne smije biti”, rekao je Iwelumo i dodao:

“Ja jesam razočaran, ali nisam iznenađen time što su smijenili Edwardsa, a vjerujem da nije ni on. Budite sigurni, Bilić također zna koliko je dolazak u Watford zapravo kockarski potez. Svi žele stabilnost, trenera na duge staze i pravi projekt, ali toga zasad nema. I svatko tko dođe to zna. Bilić? Ako krene loše, da, i njega će se riješiti.”

Jednaku skepsu iskazali su i navijači Watforda koji Slavena pomalo i žale. “Apsolutno ridikulozno! Ova uprava odbacuje trenere kao dijete igračke koje mu dosade”.

“Watford je objavio da je Bilić potpisao na 18 mjeseci. Točnije bi bilo da su stavili 18 utakmica”, komentiraju na društvenim mrežama navijači Watforda, a jedan je duhovito napisao; “Samo još tri trenera do Božića.”

“Trošenje trenera u ovom klubu je apsurdno. Nebitno je koliko vrijedi Slaven Bilić ili njegov nasljednik jer ovo nas čini smijurijom, a ne klubom”, mišljenja su redom navijači Watforda kojim je očito dosta smjena trenera i misle kako Bilić neće izdržati dugo.

Watford nakon 11 kola zauzima deseto mjesto u Championshipu, a cilj je jasan – povratak u Premiership.

Slaven će imati debi na klupi  2. listopada protiv Stokea.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI