NAVIJAČI NISU MOGLI BODRITI MODRE PREKO MALIH EKRANA: Ovo je razlog zašto je HTV zaobišao Dinamo

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon 3:2 u prošlotjednoj prvoj utakmici kod kuće, Dinamo je pobjedom u uzvratu protiv islandskog Valura u Reykjaviku osigurao nastup u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Na Islandu je bilo 2:0, a s obzirom na to da su obje utakmice u Hrvatskoj bile u prijenosu na Hrvatskoj nogometnoj televiziji, prolazak zagrebačkih Plavih nije došao do najvećeg dijela hrvatskih gledatelja koji su domaću i gostujuću utakmicu htjeli pratiti na nekoj od domaćih televizijskih postaja.

Dinama nije bilo na Hrvatskoj televiziji, a razlog zbog čega je do toga došlo otkrio je Boris Jelavić, urednik sportske redakcije na HTV-u.

Kako je objavila stranica Prva hrvatska liga na Facebooku, cijena prijenosa koju je stigla za prijenos Plavih bila je previsoka da bi HTV to mogao prihvatiti.

Jelavić je u objašnjenju izostanka prijenosa Dinama u Europi otkrio da se puno novca potrošilo na projekt Europskog prvenstva, a dolaze i Olimpijske igre u Tokiju koje su također financijski zahtjevne tijekom ovog sportskog ljeta.



HTV-ov urednik dodao je da nisu prenosili utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka niti u prethodnim godinama.

Nakon prijenosa prve utakmice Dinama i Valura u Zagrebu, Hrvatska nogometna televizija uskočila je za prijenos susreta s Islanda praktički u posljednji trenutak.

Danima do utakmice, nije se znalo hoće li biti televizijske slike u Hrvatskoj, a odgovor je na koncu ipak bio potvrdan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI