NBA NOĆ U ZNAKU SLOVENSKOG KOŠARKAŠA: To što radi Luka Dončić jest ‘one man show’!

Košarkaši Aan Antonio Spursa iznenadili su aktualne NBA prvake Los Angeles Lakerse svladavši ih kao gosti sa 118-109.

Uoči posljednjih 12 minuta prednost Spursa iznosila je samo 91-89, no tri i pol minute prije isteka vremena gosti iz Teksasa su poveli sa 114-100 te je pitanje pobjednika bilo odlučeno. Bila je ovo već treća utakmica Lakersa i Spursa u posljednjih devet dana, a Spursi su napokon nadigrali prvake koji su dobili prva dva ogleda.

Najbolji u redovima Spursa, kojima je ovo bila druga uzastopna pobjeda kojom su stigli na 50-postotni omjer od 4-4, bio je LaMarcus Aldridge sa 28 koševa, a odlične suradnike imao je u DeMaru DeRozanu koji je ubacio 19 te Dejounteu Murrayju koji je postigao 18 pogodaka. Lakersima je tako prekinut niz od četiri uzastopne pobjede usprkos odličnoj partiji LeBrona Jamesa koji je ubacio 27 poena uz 12 asistencija i šest skokova, dok je Anthony Davis dodao 23 ubačaja i 10 skokova.

I mladi hrvatski igrač u sastavu Spursa Luka Šamanić proveo je kratko vrijeme na parketu u ovoj pobjedi, no za 57 sekundi ostao je bez učinka.

Vrlo je zanimljivo bilo u Denveru gdje su Dallas Mavericksi svladali domaće Nuggetse sa 124-117 nakon produžetka. Bio je to dvoboj Luke Dončića i Nikole Jokića, srpski centar u redovima Nuggetsa je na isteku četvrte četvrtine pogodio za izjednačenje na 109-109 te poslao susret u dodatnih pet minuta, no slovenski branič je postigao sva četiri posljednja poena na utakmici postavivši tako konačni rezultat.



Dončić je bio nadomak novog “triple-double” učinka sa 38 koševa, 13 asistencija i 9 skokova, dok je Jokić također ubacio 38 koševa uz 11 skokova.

Brooklyn Netsi svladali su na svom terenu trenutačno vodeći sastav lige Philadelphia 76-erse sa 122-109 iako su pred sam početak susreta saznali kako će nastupiti bez Kyrie Irvinga koji se nije pojavio u dvorani “iz osobnih razloga”, a nije nastupio niit Kevin Durant zbog sigurnosnih protokola vezanih uz COVID-19. Izostanak Irvinga nadoknadio je Joe Harris ubacivši 28 poena, a odlično ga je pratio i Caris LeVert sa 22. Sixersi su tako neočekivano prekinuli niz od pet uzastopnih pobjeda, najefikasniji u redovima sastava iz Philadelphije bili su Shake Milton sa 24 i Joel Embiid sa 20 ubačaja.

Nakon utakmice trener Netsa Steve Nash izjavio je kako ne zna zbog čega je Irving propustio susret.

“Netom prije utakmice sam saznao kako neće igrati. Poslao sam mu poruku da vidim o čemu se radi, no još mi nije odgovorio”.

Irving zasigurno neće biti u sastavu niti u petak kada Netsi gostuju kod Memphis Grizzliesa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI