NEKAD JE PROBLEM I PRVI POVESTI: Zar su Riječani mislili da je sve gotovo pa su se tako opustili?

hnk rijeka

Rijeci se dogodilo ono što se događa mnogim momčadima koje povedu, riječ je o psihičkoj pojavi koju nazivamo – opuštenost – a jedna je od najvećih neprijatelja sportaša. Iskoristivši slabije izdanje Genta u prvome dijelu Rijeka je iskoristila jedini izlazak pred vrata suparnika, nagradivši sama sebe vodećim golom kao plod agresivnosti i borbenosti. No, biti agresivan i borben ne mora biti dovoljno, to se pokazalo u konkretnom slučaju…

Rijeka je utakmicu izgubila i mora nam biti žao, jer s remisom bi se šanse bitno uvećale, nisu ni ovako male, a da je slučajno ostala pobjeda bila bi to pjesma. No, Gent nije mačji kašalj, ni slučajno, i čak smo skloni pomisliti da bi bilo bolje da Rijeka nije dala vodeći gol u smiraj prvoga poluvremena, možda bi bila još agresivnija u nastavku.

Ovako ta opuštenost koštala je Rijeku najprije posvemašnjeg povlačenja svih linija prema nazad, a kad je procurio prvi morao je doći i drugi. I sigurni smo da će Bišćan bit ljutt kao ris. On je bio agresivan kao igrač svih 90.minuta i nije znao za nikakvu opuštenost.

Prave momčadi i u uzvratu znaju sačuvati minimalni kapital, poput ovoga od Genka. I Rijeci neće biti lako. Jest, dovoljna je i 1-0 pobjeda, zbog gola u gostima, no Gent je sigurno duplo jači od škotskog Aberdeena, suparnika kojeg je Rijeka već izbacila.

Rijeka je fino posložena momčad koja još uvijek ima dosta “rupica” koje suparnik iskoristi, najprije neiskusnih igrača za europske utakmice, potom i onih koji se zarana opuste. I Bišćan je već s ovom postavom činio čuda, nadamo se i sljedećem. Samo, neće to biti moguća ako se bilo koji igrač Rijeke u uzvratu i minutu opusti. Možda ovo bude dobro učenje!



Facebook Comments

Loading...
DIJELI