NEKADA NAJBOLJI OBRAMBENI IGRAČ HRVATSKE: ‘Napad moramo popraviti, ovo ne djeluje dobro!’

Wikimedia Commons

Denis Špoljarić bio je jedan od onih igrača koji se nisu naročito isticali. Veliku većinu svog vremena igrao je u obrani i držao je zadnju liniju hrvatske reprezentacije.

Danas se nalazi u ulozi pomoćnika Veselina Vujovića na klupi hrvatskog prvaka PPD Zagreba, ali kao i dosada ne propušta niti jedno veliko natjecanje rukometne reprezentacije.

Prvi krug je za nama, Hrvatska ima tri pobjede, Špoljarić je zadovoljan što je Hrvatska dobro izgledala na terenu, ali ističe kako bi bilo bolje da se u trećoj utakmici protiv Srbije odmorili određeni igrači.

“Šego je pokazao kolika je snaga Hrvatske kada su golmani u pitanju. U prvoj i drugoj utakmici nije naročito nešto specijalno branio jer je obrana bila odlična, ali kad je obrana popustila protiv Srbije u prvom dijelu, Šego je pokazao svoju snagu i završio susret sa 16 obrana.”

Komentirao je i sljedeću fazu natjecanja, ali osim Španjolske i Njemačke, istaknuo je još jednu reprezentaciju: “Na Austriju se mora pripaziti. Oni su jedni od domaćina, igra se u Beču i oni su sad psihički jači nego što igrački.”Zabrinjava ga kako Hrvatska u napadu ima malo rješenja, ali smatra kako turnir bude odmicao da će se igrači više opustiti i bit će više rješenja nego što je dosad bilo u prve tri utakmice.

Za kraj je komentirao i neprolazak Francuske. Rekao je kako nije očekivao ovaj neuspjeh od Francuza jer njima se to nije dogodilo još 1970-tih. Istaknuo je kako ih je Portugal već ranije pobijedio te da njemu ovo nije preveliko iznenađenje, ali da će Francuska dobiti reprezentaciju preko koga će otići na Olimpijadu, to smatra sigurnim.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI