NEKI MOGU IGRATI BEZ PUBLIKE, ALI NE I HAJDUK! Frcali su udarci, akcije, a jedan se svakako izdvojio!

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je razveselio svoje brojne navijače, u drugom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu u nelošoj partiji svladao je kazahstanski Tobol, s 2-0.

Pogocima mladog i talentiranog Ljubičića. Uz lijepu zvučnu kulisu Hajdukovih pristalica bijela momčad pokazala se u zgodnom izdanju.

Nije to bila veličanstvena utakmica Hajduka, ali lani, primjerice, Hajduk nije odigrao takav dvoboj. Srčan i konkretan.

Moramo se veseliti i dobrom rezultatu Osijeka na gostovanju kod poljskog Pogona. U utakmici bez golova Osijek je ispunio svoju ambiciju i sada se može pripremiti da na svom terenu izbori sljedeći krug kvalifikacija.

Ako ćemo pravo, bila je ovo baš povoljna noć za hrvatski klupski nogomet.



Nije Tobol uopće bio podređen prvih dvadesetak minuta, unatoč vidljivoj silnoj Hajdukovoj želji. Kazahstanci i znaju držati loptu i prijetiti, a Hajduk je pred svojom publikom osjećao golem elan. I sve je nekako izgledalo ravnopravno.

Sve do 21. minute kada su Sahiti i Ljubičić u sprinterskom jurišu odigrali klasični dupli pas, izašli pred vratara kazahstanske postave. Ljubičić nije pogriješio. Lijepa akcija samo dva igrača. Davno je znano da protiv dobro odigranog duplog pasa nema lijeka. Jer, riječ je o akceleraciji i kontraakcelerciji. Sahiti i Ljubičić su to majstorski izveli.

Hajduk je potom postao energičniji i bolji, publika ga je nosila, a Kazahstanci su očito izgubili na samopouzdanju.

U nastavku Hajduka je i dalje gledao prema naprijed i to mu se isplatilo. U 53. minuti prva vizualna poslastica za gledatelje na poljudskoj ljepotici.

Hajdukovo pojačanje, desno bočni, Mađar Lovrencsics (došao iz Ferencvarosa) ubacio je sjajnu prizemnu loptu u srce kaznenog prostora. Bio je to idealan asist, dugo nismo vidjeli kod Hajduka takvo dodavanje, naletio je Ljubičić i zakucao za sjajnih 2-0. Dva gola ovoga mladića su za veliki respekt.

Hajduk je i dalje napadao, premda je i Tobol počeo pomicati linije prema naprijed.

No, Hajduk je bio raspoložen, frcali su udarci, akcije, udari. Dobar dojam su ostavili Livaja, Sahiti i Mlakar, a Krovinović je bio dobar samo u prekidima.

Da, Hajduk je odradio dobar posao, ne bi ga smio kompromitirati u uzvratu. I Osijek također, čekamo njegov prolaz!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI