NEOBIČAN POTEZ SAVEZA: Otjerali Balića i Metličića, a sada ih zovu nazad (?!)

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Premda su ispunili cilj koji su si zadali i jedan sedmerac ih je dijelio od finala i spašavanja radnog mjesta, predsjednik Saveza, Tomislav Grahovac, "nije zadovoljan načinom na koji je vođena reprezentacija" u proteklih godinu dana pa su Baliću, Babiću i Metličiću zato uručeni otkazi.

Hrvatska rukometna reprezentacija očekivano je ostala bez izbornika Željka Babića kojeg je HRS smijenio u utorak nakon dvosatne sjednice i vijećanje. Ipak, možda i malo neočekivano, zajedno sa Babićem ‘odletio’ je kompletan njegov stručni stožer kao i koordinator za muški rukomet, Ivano Balić. Premda su ispunili cilj koji su si zadali i jedan sedmerac ih je dijelio od finala i spašavanja radnog mjesta, predsjednik Saveza, Tomislav Grahovac, “nije zadovoljan načinom na koji je vođena reprezentacija” u proteklih godinu dana pa su Baliću, Babiću i Metličiću zato uručeni otkazi.

Ipak, niti par sati nakon odluke o smjeni, Grahovac je pojasnio kako se nisu baš u potpunosti odrekli Balića i Metličića i da se mogu vratiti u reprezentaciju s novim izbornikom, ako on tako odluči. Spominjali su se u kombinaciji s Linom Červarom, ako bi se legendarni trener odlučio vratiti na klupu Hrvatske.

E sada, ono što je zaista neobično jest odluka o smjeni Balića i Metličića. Pitanje je zašto su uopće smijenjeni ako postoji mogućnost da se vrate već za mjesec dana? Ne bi li bilo logičnije smijeniti samo izbornika i ostaviti stožer i koordinatora, pa ostaviti novom treneru na volju što će sa stožerom i dati koordinatoru priliku za suradnju s novim izbornikom? Ipak nije koordinator izravno kriv za ono što se događa na terenu, ta Balić čak nije ni putovao na Olimpijske igre u Riju gdje se Hrvatska ipak prerano oprostila od medalje.

Jedini valjan razlog za ponovni poziv u reprezentaciju Baliću i Metličiću jest poprilično burna reakcija javnosti na njihovu smjenu, a ovo bi bio nekakav pokušaj izglađivanja odnosa s navijačima.  Što se tiče novog izbornika, Grahovac je otkrio samo kako će on, Zoran Gobac i Damir Poljak u sljedećih mjesec dana birati nasljednika Babića.

“Novi izbornik će imati mogućnost sam odrediti novi stručni stožer i predlagati svoje suradnike. Ima više kandidata s kojima ćemo obaviti razgovore”, rekao je predsjednik HRS-a. Grahovac je potom za HRT potvrdio kako će se Balić i Metličić moći vratiti u reprezentaciju.



“Tko kaže da smo se olako riješili legendi? Zato što su prestali biti trener ili koordinator ne znači da neće ponovno biti uz reprezentaciju. Možda ih novi izbornik ponovno pozove u stručni stožer. Ima više kandidata i unutar mjesec dana imat ćemo novog izbornika”, zaključio je Grahovac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI