NEOBIČAN POTEZ TRENERA BARCELONE: Nakon svega što se izdogađalo Enrique traži novi ugovor za Ivana Rakitića (?!)

Facebook: Ivan Rakitić (Official)

Podsjetimo, pregovori su počelo još negdje u studenome, ali sve je zapelo na zahtjevima obaju strana. Nedugo nakon toga Rakitić je izgubio status prvotimca u Barceloni, odnosno, trener Enrique ga je preselio na klupu i drastično mu smanjio minutažu.

Toplo-hladnom odnosu između hrvatskog reprezentativca, Ivan Rakitića i njegovog šefa, trenera Barcelone, Luisa Enriquea, nema kraja. Prema tvrdnjama španjolske Marce, Ivan Rakitić je na korak od produljenja ugovora s Barcelonom. Menadžer hrvatskog nogometaša, Arturo Canales, navodno se sastao u petak s predstavnicima katalonskog kluba kako bi dogovorili detalje produljenja ugovora, a novi dogovor mogao bi uskoro biti riješen.

Podsjetimo, pregovori su počelo još negdje u studenome, ali sve je zapelo na zahtjevima obaju strana. Nedugo nakon toga Rakitić je izgubio status prvotimca u Barceloni, odnosno, trener Enrique ga je preselio na klupu i drastično mu smanjio minutažu. Sve je eskaliralo početkom 2017. godine, kada su španjolski mediji počeli sve više pisati o Rakitićevu nezadovoljstvu, pisalo se i o njegovu prelasku u Manchester City ili Juventus, u javnost su “curile” informacije kako ga talijanski prvak vrbuje preko Mandžukića, Pjace i bivšeg beka Barcelone, Danija Alvesa. Situacija za Rakitića u klubu nije bila najbolja, to jest, još uvijek nije najbolja. Iako mu je minutaža nešto veća i dalje nije u planovima Enriquea, štoviše u prošloj utakmici izvadio ga je početkom drugog poluvremena i to bezrazložno jer je Ivan igrao sjajno i upisao je čak i asistenciju.

No, Marca tvrdi kako je baš Luis Enrique bio taj koji je tražio od uprave kluba da produlji ugovor s Rakitićem i to bez obzira na to hoće li biti u prvoj momčadi ili tek na klupi za pričuve.

Rakitić bi trebao potpisati novi petogodišnji ugovor do 2022., ali sve je još u fazi nagađanja jer nisu riješeni financijski detalji. No, dođe li zaista do toga, Rakitić bi karijeru mogao završiti u Barceloni jer će 2022. godine imati 34. godine.

Jasno, ostaje još i ona ‘lukava’ opcija produljenja ugovora i prodaje na sljedećem prijelaznom roku za nešto veći novac jer zainteresiranih bogatih klubova ima, ali za to će ipak trebati pričekati ljeto.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI