Neočekivani potez izbornika Babića: Usred turnira izbacio je prvog vratara Filipa Ivića iz momčadi

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Ova promjena je svakako iznenađenje jer Ivić nije tako loše branio, pogotovo protiv Mađara gdje je skupio devet obrana i bio je jedan od boljih, a Stevanović pak ima nešto više obrana no većina njih bila je protiv autsajdera Čilea. U principu, tu su negdje...

Za hrvatskog rukometnog vratara, Filipa Ivića, Svjetsko prvenstvo u Francuskoj je završeno. Odlukom izbornika Željka Babića, Ivić, inače vratar europskog prvaka Kielca, naglo se oprostio od momčadi, a umjesto njega je ekspresno pozvan Ivan Pešić koji će do kraja natjecanja braniti vrata Hrvatske zajedno sa Ivanom Stevanovićem.

Babiću je ovo već druga promjena u sastavu u svega nekoliko dana, prvo je morao zbog ozljede mijenjati Božića Pavletića za Jerka Matulića, a a sada je svojom odlukom mijenjao Ivića.

Pešić je na svu sreću s reprezentacijom cijelo ovo vrijeme, došao je kao 17. igrač, a priliku će dobiti već protiv Egipta u nedjelju u osmini finala u 20 i 45.

Ova promjena je svakako iznenađenje jer Ivić nije tako loše branio, pogotovo protiv Mađara gdje je skupio devet obrana i bio je jedan od boljih, a Stevanović pak ima nešto više obrana no većina njih bila je protiv autsajdera Čilea. U principu, tu su negdje…

Protiv Njemačke obojica su bila loša sa po tri obrane i to zaista nije razlog da se Ivića udaljava, ako ćemo realno gledati. Isto tako valja uzeti u obzir činjenicu obrana ne funkcionira i da dosta golova ide njima na dušu, stoga, ne možemo reći da su vratari zaslužili ovakav tretman.



Možda je mogao kojeg vanjskog promijeniti, to bi nam više koristilo…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI