Neočekivani preokret! Alen Halilović na meti talijanskog velikana, ali postoji jedan mali problem

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Posljednje informacije koje stižu s Apeninskog poluotoka tvrde kako bi Halilović ipak mogao preći u renomirani klub talijanske Serie A.

Proteklog vikenda sportski direktor njemačkog prvoligaša HSV-a, Jens Todt, potvrdio je kako se vrijeme mladog hrvatskog nogometaša Alena Halilovića u Hamburgu, bliži kraju. Halilović je u HSV stigao ljetos i to kao veliko pojačanje, a jedini uvjet oko prelaska bila mu je minutaža. No, mladi nogometaš željenu minutažu nije dobio, štoviše od listopada 2016. nije ni igrao za HSV, a skupio je tek mizerne 164 minute u dresu hamburškog kluba.

Realno je bilo za očekivati da će Halilović tražiti prvu priliku za odlazak iz kluba u kojem je proveo tek nekoliko mjeseci, a do sada se u kontekstu transfera spominjalo nekoliko španjolskih prvogilaša poput Sportinga, Betisa, Espanyola, Las Palmasa, Leganesa. No, posljednje informacije koje stižu s Apeninskog poluotoka tvrde kako bi Halilović ipak mogao preći u renomirani klub talijanske Serie A.

Za njegove usluge zainteresirana je Roma, a Alen bi trebao popuniti mjesto Mohameda Salaha koji je trenutno na Afričkom kupu nacija sa svojim Egiptom. Romi je prva opcija bio West Hamov Sofiane Feghouli, koji se nije nametnuo kod Bilića, ali stvar se zakomplicirala pa su se navodno okrenuli Haliloviću.

Ipak, Halilović bi u Romi samo privremeno zamijenio Salaha što znači da bi po njegovu povratku Alen vjerojatno ponovo preselio na klupu jer je nerealno za očekivati da će Spaletti rastaviti osovinu Džeko-Perotti-Salah kako bi ubacio mladog Hrvata. No, odluči li promijeniti taktiku na 4-2-3-1, za njega bi se moglo naći mjesta na polušpici, ali Halilović bi se trebao itekako nametnuti da iz momčadi izbaci Strootmana, Nainggolana, a čak i mladi Brazilac Gerson ima neku prednost pred njim. No, tim problemom će se baviti tek kada i ako stigne u Romu.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI