Neurokirurg otkrio zastrašujuće informacije o zdravlju Michaela Schumachera

Flickr

Šokantne vijesti za sve obožavatelje proslavljenog vozača Formule 1, Nijemca Michaela Schumachera. Neurokirurg Colin Shieff otkrio je kako se njegovo zdravstveno stanje gotovo sigurno neće promijeniti. Inače, riječ je o ekspertu koji je godinama radio s ljudima koji su pretrpjeli ozljede mozga.

Sedmersotruki svjetski prvak stradao je na skijanju prije više od četiri godine, a od tada je u komi i njegova obitelj zatvorila je svu komunikaciju s javnosti. Stoga se o njegovu stvarnom zdravstvenom stanju zna vrlo malo ili gotovo ništa.

Iako nikada nije liječio Schumachera, Sheiff iz iskustva tvrdi što se može očekivati u ovakvim situacijama. “Priroda ozljede i informacije koje dobivamo govore nam da je njegov mozak pretrpio veliku štetu. Posljedica toga je da njegov mozak više ne funkcionira kao moj i vaš. Što duže je u takvom stanju, sve teže je očekivati da će se stanje popraviti. Zapravo gotovo sigurno se neće popraviti”, rekao je Colin Sheiff za AP.

“Schumacher gotovo sigurno ne može razgovarati, možda je u stanju ili se tako čini ljudima oko njega, možda pokazuje da je nesretan ili da mu nije ugodno. Možda može uživati gledajući svoju djecu ili slučajući glazbu”, pojašnjava neurokirurg.

“Potpuno se ne može oporaviti, predugo je u ovakvom stanju, izgubio je mišiće. Što se tiče djelomičnog oporavka, svaki napredak je oporavak. Govorilo se i kako Michaelovu obitelj liječnje stoji 200 tisuća eura tjedno, mislim da je to malo pretjerano”, rekao je liječnik.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI