NEUSPJEŠNO ‘BRANDIRANJE’ PO KINI: Evo kako je Čačić objasnio potpuni debakl na China Cupu

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Ako je kojim slučajem 'brandiranje' Hrvatske po Kini bio cilj, a znamo da je Šukeru to važno, onda im to 'brandiranje' baš i nije uspjelo jer se Hrvatska propisno osramotila.

Da vam je netko prije tjedan dana rekao da će hrvatska nogometna reprezentacija biti najgora momčad na China Cupu, odnosno da će izgubiti utakmicu od Kine u borbi za treće mjesto na turniru na kojem su sudjelovali, uz Hrvatsku, Čile, Island i Kina, vjerojatno biste rekli da je taj netko lud.

No, bili biste u krivu. Čačiću je uspjelo provesti baš taj najgori scenarij, izgubio je na penale i to nakon što je u pred samim krajem utakmice izgubio već dobiven dvoboj. Hrvatska je vodila cijeli susret i na kraju sramotno ispustila pobjedu u regularnom dijelu, a onda izgubila penale, protiv Kine!

Jasno nam je, Hrvatska je igrala sa nekakvom D ili E momčadi, ali opet, to su znatno kvalitetniji nogometaši od pojedinih Čileanaca i od svih Kineza.

Evo kako je potpuni debakl ‘Vatrenih’ pokušao opravdati ili objasniti, izbornik Ante Čačić.

“Tužni smo jer nam je izmaknula pobjeda koju smo po svemu prikazanome zaslužili. Naši su igrači bili bolji tijekom svih 90 minuta, bili smo dosta agresivni, imali smo čiste situacije, a Kinezi se gotovo i nisu približili našem golu”, analizirao je Čačić igru protiv Kine za službenu stranicu Saveza.



Pokušao je naći izgovor u okolnostima uoči puta i prilagodbu na tamošnje vrijeme.

“Moramo uzeti u obzir da je iza nas dugačak put, razdoblje prilagodbe na ovdašnje vrijeme te da su nam igrači stigli praktično nakon odmora, ali svojski su se trudili u obje utakmice i pokazali razdoblja vrlo dobre igre. Tim više mi je žao što u jedanaestercima nisu nagrađeni pobjedom. Ipak, bit će to lijepa uspomena i dobro iskustvo za sve igrače”, požalio se Čačić.

Iako su se neki nogometaši istaknuli u tom sivilu, Čačić nije htio izdvajati pojedince.

“Ne bih davao ocjene pojedincima jer su se svi trudili biti dio momčadi. Kroz treninge smo vježbali sve što bi moralo funkcionirati, a nedostajala je tek malo bolja realizacija s kojom bi rezultat bio bolji. Dobro smo odradili obje utakmice i na kraju sam zadovoljan. Osim toga, svi su zdravi, nitko se nije ozlijedio i to je također jako važno”, zaključio je Čačić.

Na koncu, što je dobroga donio taj famozni China Cup? Donio nam je najmlađeg strijelca u povijesti hrvatskog nogometa, Luku Ivanušeca i donio je Šukeru i njegovom Savezu nešto novca. Ako je kojim slučajem ‘brandiranje’ Hrvatske po Kini bio cilj, a znamo da je Šukeru to važno, onda im to ‘brandiranje’ baš i nije uspjelo jer se Hrvatska propisno osramotila.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI