NEYMARU PET GODINA ZATVORA ZBOG KORUPCIJE? Počinje suđenje zvijezdi PSG-a zbog sumnjivog prelaska iz brazilskog Santosa u Barcelonu

Foto: REUTERS/Benoit Tessier/Guliver Image

Brazilskoj nogometnoj zvijezdi Neymaru prijeti pet godina zatvora zbog optužbi za prijevaru i korupciju prilikom njegovog prelaska iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

Slijedeći tjedan će se brazilskom napadaču suditi zbog optužbi za prijevaru i korupciju prilikom njegova transfera iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

Uz Neymara, optuženici na suđenju, koje počinje u ponedjeljak u Barceloni, su njegovi roditelji, dva kluba, bivši predsjednici Barce Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell te bivši predsjednik Santosa Odilio Rodrigues.

Naime, brazilske tvrtke DIS koja je posjedovala 40% prava na Neymara dok je bio u Santosu podnijela je tužbu, tvrdeći da je igračeva prodaja Barceloni bila znatno ispod njegove stvarne tržišne vrijednosti.

DIS-ov odvjetnik Paulo Nasser na tiskovnoj konferenciji u četvrtak u Barceloni rekao je kako “Neymarova prava nisu prodana najboljem ponuditelju”.

“Bilo je klubova koji su ponudili do 60 milijuna eura”, dodao je Nasser.

Barcelona je objavila kako je transfer iznosio 57.1 milijun eura, od čega je 40 milijuna plaćeno Neymarovoj obitelji, a DIS-u je pripalo 40 posto udjela od preostalih 17.1 milijun koliko je plaćeno Santosu.

DIS za sve njih traži zatvorske kazne do šest godina zatvora i novčane kazne do 195 milijuna eura, a  za brazilskog nogometnog majstora traži se petogodišnja zatvorska kazna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI