NI DALIĆU TO NIJE NAJBOLJE SJELO: Taj podatak ga nimalo ne veseli! No posebno ga je oduševio Luka Modrić

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom čak su četiri utakmice u lipanjskom dijelu Lige nacije. Hrvatska će pred svojim navijačima u Osijeku igrati s Austrijom (3. lipnja) i Francuskom (6. lipnja), potom 10. lipnja gostuju u Danskoj, a 13. lipnja ciklus zatvaraju odlaskom u Francusku, u Pariz. Vatreni se okupljaju danas a novinarima se tim povodom  obratio i izbornik Zlatko Dalić.

“Danas počinjemo pripreme, na kojima neće biti ozlijeđenoga Ivana Perišića, koji je bio u najboljoj formi i jako će nam nedostajati, a probleme imaju i bolesni Musa i Livaja. Zato sam pozvao Luku Ivanušeca. Skupina je dobra i mi želimo biti dobri, konkurentni. Želimo nešto isprobati, a cilj nam je i rezultat, no problem će biti što je većina igrača bila par dana na odmoru. No, tako je i s drugim reprezentacijama “, kazao je Dalić.

Vatrene u jedanaest dana čekaju četiri vrlo zahtjevne utakmice.

“Želimo isprobati sve igrače koje smo pozvali, cilj nam je postići dobar rezultat i izvući određene pouke i zaključke. Problem je što su neki igrači po završetku klupske sezone, a prije okupljanja, tjedan dana bili na odmoru. Do svjetskog prvenstva ostalo je šest mjeseci i puno će se toga promijeniti. Međutim, ako gledamo aktualnu situaciju, osim Perišića svi su spremni. Kvaliteta naših igrača je neupitna, a dobra je stvar što uz okosnicu, koju čine stariji igrači, imamo i velik broj kvalitetnih mladih igrača koji dolaze. Nadam se da će oni igrači koji imaju problema riješiti svoju situaciju”.

Velika stvar je činjenica da će se kapetan Luka Modrić uskoro priključiti Vatrenima.“Modrić dolazi sutra ili prekosutra, sam je izrazio tu želju. Nakon svega što je napravio, njemu je najvažnija reprezentacija. To mora biti primjer svima ostalima. Bit će na treningu s nama i u konkurenciji za utakmicu u Osijeku i u Parizu, igrat će protiv Austrije, ali vidjet ćemo koliko. Ne znam hoćemo li zvati još koga, pratit ćemo situaciju.

 Sustav? Nastojat ćemo koristiti sustave 4-3-3 i 4-2-3-1, moramo u prve dvije utakmice biti maksimalno dobri i kvalitetni. Ako mlada U-21 reprezentacija riješi sve u Norveškoj, htjeli bismo da nam se priključe mladi reprezentativci”, rekao  je izbornik Zlatko Dalić.

Imate li kakvu matematiku za Ligu nacija pitali su novinari dalje.

“Pa ne bih o bodovima, bitna je svaka utakmica, idemo na sve pobjede, to je u našem mentalitetu. Cilj je da ostanemo u elitnoj skupini, ali zašto ne napraviti nešto više. Mislim da imamo kvalitetu za to. Želim da imamo točan uvid u stanje i formu igrača, to je prvi cilj uz rezultat”, poručio je Dalić.

“Motivacija? Motiv se zna čim si odjenuo hrvatski dres. To je najveći motiv i nikoga ne treba posebno motivirati. Četiri utakmice u jedanaest dana je previše, igrači su iscrpljeni. Razumijem i ono što će biti na treninzima, moramo dobro balansirati, da ne bude ozljeda. Raduju me puni stadioni u Osijeku i Splitu, ali morat ćemo raditi puno matematike oko igrača”, zaključio je izbornik Zlatko Dalić.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI