‘NIJE MOGLO BOLJE OD OVOG SREBRA! ‘Ma sve je ionako bilo abnormalno!’ Tončijev treber otkrio i daljnje planove

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Bolje od srebra nije moglo, kazao je hrvatski jedriličar Tonči Stipanović koji je osvojio srebrno odličje u klasi Laser na olimpijskoj regati u Enoshimi.

Zasluge za to idu i treneru Jozi Jakeliću. “Danas nije moglo bolje od ovog srebra, a tijekom tjedna je bilo stvari koje su mogle biti bolje. Olimpijske igre su regata koja traje četiri godine, jedrenje je specifičan sport i traži dosta preciznosti i analitike. Možda je u Enoshimi bilo malo previše vjetra nego smo očekivali. Mismo praktički zbog pandemije ostali bez dvije godine pripreme i podataka, pa je teško vući bilo kakve sličnosti s pripremama za primjerice Igre u Riju posve beskorisno. Sve je bilo abnormalno, pa mi je sada jako drago da je osvojio srebro u takvim uvjetima”, izjavio je Jozo Jakelić, koji je govorio o planovima sa 35-godišnjim Stipanovićem.

“Mislim da ćemo ići dalje u ovoj priči. Imamo krajem godine Svjetsko prvenstvo u Barceloni i Europsko u Bugarskoj i to je bio nekakav plan. Nakon ovog svega i 24 dana Japana prvo ćemo proslaviti u Splitu, odmorit i odlučiti što dalje”.

Član splitskog Mornara je imao odličan start i do prvog okreta je bio srebrni, no potom je nakon okretanja plutače u pao ukupno na četvrto mjesto, da bi u trećoj dionici ponovno došao među vodeće. U fantastičnom finišu Tonči je ušao u cilj četvrti, pa je s ukupno 82 negativna boda osvojio srebro. Australac Matt Wearn je zlatni (53), a Norvežanin Hermann Thomasgaard (85) brončani.

Tonči je s dva srebra najtrofejniji hrvatski jedriličar na Olimpijskim igrama, jedini u povijesti s dvije medalje.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI