NIJEMCI DONIJELI NOVI ZAPLET PRIČE: Ne vjeruju u Novakovu priču, krivo zaveo svoj pozitivan nalaz

Foto: Instagram

Iako mnogi tvrde kako je slučaj Novaka Đokovića i njegove vize gotova stvar, što je prvom tenisaču svijeta bio temelj za dobivanje medicinske iznimke za nastup na Australian Openu iako nije cijepljen protiv Covida 19 sada se pojavila nova informacija o tom pozitivnom nalazu, za koji se tvrdi da je stigao 16. prosinca.

Ispravnost njegovog testiranja doveli su pod upitnik novinari njemačkog Der Spiegela.

Kako piše njemački list nakon svoje istrage, pozitivni nalaz trebao je biti zaveden odmah, 16. prosinca, a podaci do kojih su došli to ne pokazuju.

U izvještaju o svojoj istrazi, novinari Der Spiegela postavili su pitanja je li Đoković imao pozitivni nalaz kasnije nego tvrdi, je li bio iskren s podacima potrebnima za dobivanje vize i jesu li testovi o kojima pišu bili krivotvoreni. U tekstu njemačkog lista dodaje se da bi na to trebali odgovoriti Đokovićevi odvjetnici i institucije u Srbiji.

Do svega su novinari Der Spiegela došli i objavili su ih nakon suradnje s IT stručnjacima, koji su pomogli u otkrivanju kada je pozitivni test bio zaveden u sustavu.

Na redoslijed koji otkriva da je prvo bio zaveden negativni, a potom pozitivni test upućuju i identifikacijski brojevi oba testa. Broj negativnog nalaza je 50.000 manji od pozitivnog, što sugerira da je negativni ranije bio uveden u sustav.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI