NIJEMCI O KATASTROFALNOM STANJU U HRVATSKOM NOGOMETU: BBB-ovce istaknuli kao heroje, a onda raspalili po Mamiću

Photo: Sanjin Strukic/Zeljko Lukunic/Pixsell

Nakon uvodnog i opširnog opisa Dinamove pobjede u Vinkovcima, na kojoj je sudac Batinić dosudio penal za Dinamo u zadnjoj minuti i donio im pobjedu, dotakli su se problema u hrvatskom nogometu.

O lošem i neuređenom stanju u hrvatskom nogometu ne priča se samo u Hrvatskoj. Njemački portal 11freunde raspisao se, potaknut nedavnim događajima na utakmici Dinama i Cibalije, o BBB-u, Mamiću, HNS-u i suđenju u Hrvatskoj. Nakon uvodnog i opširnog opisa Dinamove pobjede u Vinkovcima, na kojoj je sudac Batinić dosudio penal za Dinamo u zadnjoj minuti i donio im pobjedu, dotakli su se problema u hrvatskom nogometu.

“Navijači Dinama bacali su igračima dresove i uzvratili im uvredama zbog komične odluke suca Batinića kojom je Dinamo došao do pobjede protiv Cibalije. No, BBB-ovci su na to već navikli jer to je simptom korupcije u Hrvatskom nogometnom savezu koja dominira posljednjih desetak godina. Brojni su hrvatski mediji i navijači ukazivali na nepravilnosti u radu Dinama, a lice te nepravde je, Zdravko Mamić”, piše njemački portal 11freunde.de.

“Bivši predsjednik Dinama i dopredsjednik HNS-a još je od 2015. godine pod istragom zbog korupcije, a činjenica da je odstupio s funkcija u nogometu nije ga spriječila da povlači sve konce iz sjene. Mamić je još uvijek glavni čovjek hrvatskog nogometa, štoviše, ESPN ga je 2015. godine stavio na 46. mjesto liste najvažnijih ljudi u nogometu, a Ćiro Blažević ga je svojevremeno nazvao alfom i omegom hrvatskog nogometa”, piše njemački portal.

“Mamić je poznat po svojim poznanstvima s političarima i sucima kao i po svojim robovlasničkim ugovorima s Dinamovim igračima. Tim je ugovorima Mamić sebi osiguravao dio veliki postotak zarade igrača i to do kraja njihove karijere. Osim Dinama, Mamić kontrolira i Lokomotivu, klub koji igra u istoj ligi kao i Dinamo, a protiv Dinama su odigrali tek jedan remi u 24 utakmice, što je isto upitno”, tvrdi 11fruende.

“Mamićev utjecaj proširio se u svaki kutak hrvatskog nogometa, a njegov utjecaj na reprezentaciju ide toliko daleko da odabire tko će igrati, a to su uglavnom igrači Dinama ili bivši igrači Dinama. Isto tako ima utjecaj na HNL i na sudačku organizaciju i zbog toga su navijači ogorčeni”.



“BBB-ovci su na lošem glasu kao navijači, ali trude se svim silama riješiti Mamića. BBB-ovci su svojevremeno skupili 50 tisuća popisa za smjenu Mamića, ali to im nije uspjelo. Dinamo je klub u vlasništvu Zagreba i članova kluba, a čelnici se biraju demokratskim putem, ali oni nisu provođeni prema pravilima sve do Mamićeva uhićenja, a ni nakon toga ništa se nije promijenilo”, ističe portal.

“U posljednjih jedanaest godina Dinamo je osvojio sve naslove, najjači je klub u državi, trenutno je drugi nakon 22. kola iza Rijeke, ali na tribine im dolazi tek oko tisuću navijača, iako imaju stadion od 44 tisuće mjesta. To se uskoro neće promijeniti. Sve što navijači žele jest pošteno prvenstvo”, zaključuje portal 11freunde.de.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI