NIKAD DRAMATIČNIJA I VIĐENIJA ZAVRŠNICA HNL-a: Što čeka Dinamo i Osijek do kraja u borbi za naslov prvaka? Sve se može odlučiti u zadnjem kolu

Jučerašnji veliki okršaj u Gradskom vrtu između Osijeka i Dinama završio je neodlučeno 1:1. Šest kola do kraja Dinamo je i dalje bliže naslovu prvaka jer ima dva boda više od glavnog konkurenta Dinama. Dinamo i Hajduk imaju odigrati jedan susret više. No nema puno vremena za razmišljanje, jer već ovoga vikenda prvenstvo se nastavlja i to s dva nova derbija.

Možda se bude nešto pametniji

Dinamov se raspored do kraja čini malo teži nego Osijekov a k tome Dinamo će sve odigrati u ubrzanom i jakom ritmu.

Nedjelja donosi dvoboje Rijeka – Osijek i Dinamo – Hajduk. Već bi ishodi ta dva sursreta mogli donijeti nešto bolje odgovore. Ili će se okrenuti na stranu Dinama ili će se sve još dodatno zakomplicirati i dovesti završnicu prvenstva u potpunu i dramatičnu fazu.

Malo ćemo se pozabaviti samim rasporedom i tko s kim igra do kraja. I Dinamo i Osijek imaju nekoliko utakmica na kojima bi se mogli ostaviti bodove.  Primjerice, Osijek čekaju gostovanja kod Gorice i Lokomotive koja se grčevito bori za ostanak, dok Dinamo mora i u Koprivnicu i u Rijeku i na Poljud, kao i na megdan Gorici kolo prije kraja.



Baš taj dvoboj s Hajdukom na Poljudu, zaostala utakmica 22. kola koja se trebala igrati još tamo u veljači ali je odgođena zbog zaraze Hajdukovaca koronavirusom, Dinamov je zlatni grumen u borbi za naslov prvaka. Pravi bonus jer Osijek će tu srijedu 5. svibnja mirovati, a Dinamo što god uzme na Poljudu – bod ili sva tri – dobro će mu doći da još malo odmakne na vrhu i pokuša izbjeći da odluka o prvaku pada u posljednjih dva-tri kola.

No jednako tkao dramatično će biti i u borbi za opstanak u ligi kao i za mjesta koja vode u Europu. Lokomotiva je jučer konačno pobijedila i uzela sva tri boda protiv izravnog konkurenta Varaždina. A ako netko zna kako se izbori opstanak onda je to Samir Toplak koji je lani upravo s Varaždinom napravio čudo i ostavio ih u prvoligaškom društvu. Uz Lokomotivu i Varaždin u borbi za opstanak je i Istra koja kako sezona ide kraju izgleda sve bolje i bolje a izborili su i senzacionalan nastup u finalu Kupa.

Jedini koji su relativno mirni su prije svega Slaven Belupo a može se reći i Šibenik koji bi ukoliko zaista ne upadne u neku teški krizu također trebao izboriti ostanak u ligi.

Teška borba i za Europu i ostanak

Borba za Europu također je vrlo neizvjesna. Svi bi se donedavno kladili da je siguran putnik u Europu Gorica no stvari su se jako promjenile. Ali već sedam ligaških kola momčad iz Turopolja ne zna za pobjedu. To je iskoristila Rijeka i velikom pozitivnom serijom skočila ne treće mjesto. Gorici treba ekspresno buđenje (50) ne žele li završiti iza Hajduka (44) koji također i dalje gaji šanse i nadu za plasman u kvalifikacije za Europa ligu ovoga ljeta.

Doista će ova sezona HNL-a ući u povijest, sve bi se moglo odlučivati možda i zadnjem 36.kolu, to je dosad nezabilježeno u našem nogometu.

Tko s kim do kraja

31. kolo

24. travnja Šibenik – Slaven Belupo
Gorica – Lokomotiva
25. travnja Rijeka – Osijek
Dinamo – Hajduk
26. travnja Varaždin – Istra 1961

32. kolo

30. travnja Lokomotiva – Šibenik
1. svibnja Slaven Belupo – Dinamo
Hajduk – Rijeka
2. svibnja Istra 1961 – Gorica
Osijek – Varaždin

22. kolo (zaostalo)

5. svibnja Hajduk – Dinamo

33. kolo

7. svibnja Lokomotiva – Slaven Belupo
Šibenik – Istra 1961
Gorica – Osijek
8. svibnja Varaždin – Hajduk
9. svibnja Rijeka – Dinamo

34. kolo

11. svibnja Istra 1961 – Lokomotiva
Osijek – Šibenik
12. svibnja Slaven Belupo – Rijeka
Dinamo – Varaždin
Hajduk – Gorica

35. kolo

15. svibnja Gorica – Dinamo
Istra 1961 – Slaven Belupo
Lokomotiva – Osijek
Šibenik – Hajduk
Varaždin – Rijeka

36. kolo

22. svibnja Dinamo – Šibenik
Hajduk – Lokomotiva
Osijek – Istra 1961
Rijeka – Gorica
Slaven Belupo – Varaždin

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI