NIKO KOVAČ POSTAJE TRENER BAYERNA?! Evo kako je bivši izbornik odgovorio na tvrdnje njemačkih novinara

Photo: Jan Huebner

Kovačeve metode možda jesu nešto intenzivnije, ali one itekako prolaze i mogu od male i igračkim kadrom siromašne momčadi, napraviti čudo. Baš zbog toga Kovača se često hvali i poguruje u veći klub, a njemački novinari baš su zapeli za Bayern.

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Niko Kovač, ove sezone radi sjajan posao s Eintrachtom. Kovač je prošle sezone preuzeo momčad u kritičnom trenutku kada im je prijetilo ispadanje iz Bundeslige i uspio ih održati u najvišem rangu. No, ove sezone Kovač je napravio neočekivan rezultat i trenutno se nalazi na šestom mjestu, odnosno, na poziciji koja vodi u Europsku ligu. Bio je donedavno četvrti, ali u posljednja četiri kola momčad je upala u krizu i nanizala četiri poraza. No, borba za Europu itekako je aktualna i realna za Kovača i njegov Frankfurt.

Ipak, njegov rad s dojučerašnjim ‘fejnerašem’ nije prošao neopaženo. Kovač je mladi trener, savršeno dobro razumije nogomet, rođeni je vođa, odličan taktičar koji konstantno usavršava svoja znanja, a usađena mu je ona čvrsta njemačka disciplina koju je pokušao nametnuti u hrvatskoj reprezentaciji, ali na kraju je sve ispalo loše po njega. Kovačeve metode možda jesu nešto intenzivnije, ali one itekako prolaze i mogu od male i igračkim kadrom siromašne momčadi, napraviti čudo. Baš zbog toga Kovača se često hvali i poguruje u veći klub, a njemački novinari baš su zapeli za Bayern.

Niko je prošlošću vezan za Bayern i dobro poznaje klub, strukturu i očekivanja, stoga šalje odgovornu poruku. “U životu sam naučio kako je važno imati ciljeve, ali da se pritom mora ići korak po korak, a ne preskakati. Kada sam bio mlad važno mi je bilo postati profesionalac. U tome sam uspio. Potom mi je važno bilo igrati prvu ligu, nastupiti za reprezentaciju, a zatim potpisati za Bayern i igrati Europsko i Svjetsko prvesntvo. Morate ići malim koracima jer ako si postavite prevelike ciljeve nećete uspjeti”, mudro je zaključio Kovač.

Govorilo se i o ponudi iz Premiershipa, ali Kovač ostaje čvrsto za zemlju. “S Frankfurtom imam ugovor do 2019. godine i želim i dalje raditi, ali vidjet ćemo što će budućnost donijeti. Ovaj klub može puno toga napraviti. Ne mora nužno postati prvakom, ali ako bi se u sljedećim sezonama nalazio u vrhu lige to bi bio veliki uspjeh”, kazao je Kovač u razgovoru za Kicker.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI