NIKOLA VLAŠIĆ SE VRAĆA NA OTOK: Londonski West Ham platio ga je 30 milijuna eura

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nikola Vlašić vraća se na Otok! Naime, londonski West Ham platio je oko 30 milijuna eura odštete za usluge hrvatskog reprezentativca, a Nikola je potpisao ugovor na šest godina.

30 milijuna eura za Nikolu Vlašića četvrti je najveći iznos plaćen za nekog hrvatskog igrača.

Mateo Kovačić drži prva dva mjesta transferima u Real Madrid i Chelsea, a klubovi su za njega izdvojili 38 odnosno 45 milijuna eura. Na trećem mjestu je trenutni kapetan reprezentacije, Luka Modrić koji je za 35 milijuna eura iz Tottenhama otišao u Real Madrid.

Nije ovo prvi puta da će Vlašić zaigrati u Premier ligi. Everton je 2017. godine Hajduku platio 11 milijuna eura za Nikolu, a to je ujedno bio i najviši iznos za nekog igrača Hajduka u povijesti kluba. Ronald Koeman, sadašnji trener Barcelone, bio je Vlašićev trener u Evertonu, a ‘Niksi’ se i nije baš naigrao. U nešto manje od godinu dana upisao je samo 19 nastupa pa je poslan na posudbu u CSKA iz Moskve. Tamo se preporodio te kasnije potpisan i za stalno, postao je vođa momčadi te u 72 nastupa postigao 25 pogodaka. Također, proglašen je i najboljim igračem ruske lige.

Transfer je komentirao i izbornik Zlatko Dalić:



“Vlašić je na putu iz Londona za Moskvu, čini mi se da je sve dogovoreno. Nadam se da je riješio transfer. Nikola zna najbolje što je dobro za njega, ja mislim da je zaslužio i bolji klub od West Hama. Može očekivati velike stvari, a za par godina napravit će i veće transfer.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI