NITKO KAO LUKA: Kapetan Hrvatske protiv Slovenije upisat će rekord koji će se teško skinuti

screenshot

Nogometna reprezentacija Hrvatske kreće u još jedne kvalifikacije, ovoga puta za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Luka Modrić, kapetan reprezentacije tako će povesti momčad prema još jednom turniru gdje bi Hrvatska trebala braniti svjetsko srebro iz Rusije 2018. godine.

Osim toga, utakmica protiv Slovenije trebala bi Modriću biti 134. nastup za reprezentaciju čime bi se izjednačio na vrhu po broju nastupu s legendarnim Darijom Srnom. No u subotu Hrvatska već igra protiv Cipra i tu bi Luka mogao izbiti sam na vrhu te taj broj samo “podebljavati”.

Reprezentativna karijera Luke Modrića krenula je prije 15 godina kada je debitirao u prijateljskoj utakmici protiv Argentine. Bio je na svakom velikom natjecanju reprezentacije osim Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi kada se Hrvatska nije kvalificirala te je vodio reprezentaciju do najvećeg uspjeha u povijesti na SP u Rusiji 2018. godine.

Zbog nastupa u klupskom dresu i onom reprezentantivnom dobio je nagradu Zlatnu Loptu France Footballa za najboljeg igrača te godine čime je prekinuo dugogodišnju dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI