BANDIĆEVO PUMPANJE LOVE U DINAMO: U samo tri godine čak 110 milijuna

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Nije neka tajna da je preminuli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić volio sport. Tako je u svojim redovima u jednom trenutku imao Sandru Perković i Ivanu Brkljačić, a svoju strast je isto pokazivao ulaganjem u Dinamo dok je na čelu klub bio Zdravko Mamić.

Kako se doznaje, u razdoblju od tri godine, točnije od 2006. godine do 2009. u Dinamo je iz zagrebačkog proračuna uplaćeno 110 milijuna kuna. Osim financiranja iz gradskog proračuna, Dinamo je svoj budžet punio raznim sponzorskim ugovorima s gradskim poduzećima i uredima.

To dalje navodi kako je zagrebački Holding u razdoblju od četiri godine uplatio 30-tak milijuna kuna dok je primjerice zagrebačka Turistička zajednica izdvojila oko 28 milijuna kuna.

Ovako ispada da je kroz nekoliko godina u Mamićev Dinamo sjelo oko 60 milijuna kuna te da je zagrebački klub skoro 20 posto svojih prihoda imao od strane gradskog novca.

Treba i izdvojiti kako su Dinamovi prihodi u tom razdoblju iznosili 784 milijuna kuna. Modri su i u tom periodu imali rashoda koji je bio pokrivan gradskim novcem. Stoga npr. u 2009. godini na doznake proračuna je sjelo više od 35 milijuna, a 10 milijuna je otišlo na održavanje stadiona Maksimir.



Tako je Dinamu sjelo dodatnih sedam milijuna kuna zbog poticanja vrhunskog sporta, opravdavajući činjenicu da momčad ima kontinuitet igranja europskih utakmica u Ligi prvaka te Europa Ligi.

Čak je i oko dva milijuna kuna iz gradske blagajne znalo odlaziti na pripremne utakmice u Međugorje, ali i na pripreme u Turskoj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI