ČUDESNI MANCHESTER UNITED: Sinoć je srušio nekoliko rekorda

Nakon sinoćnje utakmice u kojoj je Manchester United pregazio Southampton s 9:0, Crveni vragovi su postali tek treća momčad u povijesti Premiershipa koja je utakmicu završila s devet golova u suparničkoj mreži.

Tako se United može pohvaliti kako je jedina momčad koja je dva puta pobijedila s tom razlikom, dok je Southampton postao u povijesnim knjigama jedina momčad kojoj je uspjelo dva puta biti poražena s devet golova razlike.

United je prvi put s 9:0 porazio Ipswich Town još daleke 1995. godine, a jedini drugi klub kojem je to pošlo za nogom bio je Leicester City koji je baš nesretni Southampton dobio istim rezultatom 2019. godine.

Druga zanimljivost koja je proizašla iz noćašnje utakmice je ta kako je za Manchester United zabijalo sedam igrača, što je tek drugi put u Premier Ligi da se toliki broj igrača jedne momčadi upisalo na listu strijelaca.

Tako su se za momčadi Uniteda sinoć u strijelce upisali Aaron Wan-Bissaka, Marcus Rashford, Edinson Cavani, Anthony Martial, McTominay, Bruno Fernandes i Daniel James.



Jedna druga momčad koja je imala toliko strijelaca bio je Chelsea 2012. godine kada je pobijedio Aston Villu.

Zadnji kuriozitet vezan za pobjedu Crvenih vragova je taj kako je United s devetkom Southamptonu došao do 12 golova koje je ove sezone zabio istom protivniku. Tako je izjednačio rekord Premiershipa, koji drže još Blackburn protiv Nottinghama 1995./1996, Tottenham protiv Wigana 2009./2010. i Manchester City protiv Watforda 2019./2020.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI