DALIĆ NIJE SKRIVAO RAZOČARENJE: ‘To stvarno frustrira, moram biti zabrinut’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvatska je u prvom izazovu u studenom odigrala u ludoj utakmici 3:3 protiv Turske u Istanbulu.

Turci su vodili u dva navrata golovima Tosuna i Turuca, Hrvatskoj je izjednačenje donio Budimir. Na početku nastavka golovima Pašalića i Brekala dolazimo do preokreta, no u 58. minuti Under postavlja konačnih 3:3.

Izbornik Zlatko Dalić nije bio zadovoljan.

“Pa opet se ponavlja jedna stvar, olako primamo golove, to me zabrinjava. To nije dobro” započeo je za Novu TV Dalić pa dodao:

“Utakmica je poslužila svrsi, vidio sam ono što sam želio vidjeti. No zabrinjava da protivnik ni iz čega na poluvremenu ima 2:1. To me brine, pa protivnik svaki put kad pređe centar, mi primimo gol, stvarno moramo na tome poraditi.”



Posebno je Dalić potencirao drugi gol.

“Slična greška kao protiv Francuske, moramo uzeti čistu loptu, povući se, a ne ići prema lopti. Malo frustrira ta dugačka lopta nakon koje primamo gol.”

Vida je bio zamijenjen na poluvremenu

“Plan je bio da Vida izađe nakon prvog poluvremena, htjeli smo isprobati Uremovića na stoperu. Ne možemo očekivati da odigramo tri utakmice u istom sastavu, imamo previše umornih igrača.”

Budimir je dočekao prvijenac…

“Budimir je pokazao kvalitetu, iako nije u formi nakon koronavirusa jer mu nedostaje treninga. Na njega možemo računati u budućnosti.”

Debitirao je Pongračić.

“Pongračića sam pitao može li igrati, rekao je da mu je lakše kad kreće u utakmicu i vidim ga s nama već u ožujku i nadam se da će biti konkurencija našim prvotimcima.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI