DALIĆ OBJAVIO POPIS ZA IZAZOVE U STUDENOM! Pozvana i tri igrača koja su bila zaražena koronavirusom!

hns

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom su novi izazovi u studenom gdje nas čekaju tri nove utakmice.

Izabranici Zlatka Dalića prvo će u prijateljskoj utakmici gostovati kod Turske u Istanbulu, a onda nas čeka rasplet u Ligi nacija gdje ćemo gostovati u Solni kod Švedske pa ugostiti Portugal na Poljudu.

Podsjećamo, dva kola prije kraja Vatreni nemaju više šanse za prvih mjestom, jer su nakon četiri utakmice osvojili samo tri boda. No, treba obraniti treće mjesto kako ne bismo ispali u Ligu B Lige nacija.

Dalić je objavio popis igrača na koje računa u tim utakmicama, a zanimljivo na njemu su i tri igrača koji su nakon zadnjeg okupljanja u klubovima bili pozitivni na koronavirus: Josip Brekalo, Andrej Kramarić i Ante Budimir.

Izbornik Dalić je na listu poziva stavio 23 igrača te je uputio još osam pretpoziva, među kojima je po prvi puta veznjak Bordeauxa Toma Bašić. Zanimljivo na popisu nema Tina Jedvaja koji se ne može izboriti za minutažu u klubu.



“Pratit ćemo pozorno stanje svih igrača u naredna dva tjedna i pravovremeno reagirati odnosno aktivirati neke pretpozive ovisno o situaciji. Priželjkujem da svi pozvani igrači budu zdravi kako bismo u što boljoj poziciji dočekali posljednje ovogodišnje utakmice i na zadovoljavajući način okončali natjecanje u Ligi nacija”, izjavio je Dalić.

Reprezentacija će se okupiti 9. studenoga u Istanbulu, a dan nakon utakmice s Turskom putuje u Stockholm. Vatreni će u Split putovati odmah nakon susreta sa Švedskom.

Lista pozvanih igrača za utakmice protiv Turske, Švedske i Portugala:

Vratari: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Domagoj Bradarić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pašalić, Nikola Vlašić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir

Pretpozivi: Ante Rebić, Tin Jedvaj, Lovre Kalinić, Mile Škorić, Josip Juranović, Toma Bašić, Antonio Mirko Čolak, Marin Pongračić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI