Dalić otkrio tko propušta Španjolsku i poručio: “Težimo osvajanju tri boda”

HNS

Nastup pred punim stadionom, bez Pivarića

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić najavio je treću utakmicu nacionalne selekcije u Ligi nacija, kod kuće protiv Španjolske.

Zahvalio bih navijačima što su kupili sve ulaznice. Da je kapacitet i tri ili četiri puta veći, stadion bi bio pun i to je sjajno. Što se igrača tiče, uglavnom su svi zdravi, ali Pivarić neće biti spreman i nećemo se upuštati u nikakav rizik s obzirom na njegov nedavni oporavak. Lijevu će stranu obrane pokriti Jedvaj ili Milić, a drugih dilema oko sastava nema. Na vratima će biti Kalinić”

Hrvatska ne teži osveti

“Mi smo u Elcheu odigrali naših najboljih 20 minuta, ali nažalost nismo iskoristili šanse i zabili kao što je učinila Engleska te smo doživjeli svoj najteži poraz. Naravno da će biti teško, ali ne težimo osveti, nego osvajanju tri boda koji nam mnogo znače za status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a potom nam se otvara i mogućnost za osvajanje skupine u Ligi nacija”

Mogući rasplet

“Pred nama su dvije opcije, možemo ispasti iz Lige nacija ili biti prvi. Engleska je svoje šanse povećala pobjedom u Španjolskoj i volio bih da se na Wembleyju odlučuje o samom vrhu. Bilo bi sjajno odigrati još jednu veliku utakmicu s Engleskom, poput polufinala Svjetskog prvenstva”

Španjolske kvalitete

“Nije im više stil u posjedu lopte, već u brzim i okomitim kretnjama. Bili su protiv nas jako razigrani, goropadni, i to moramo respektirati te voditi računa o svemu što su pokazali tada u Elcheu”



Facebook Comments

Loading...
DIJELI