DALIĆ SE OTVORIO O PROBLEMIMA: Otkrio i gdje je najviše pogriješio!

hns

Hrvatska u subotu nije ostvarila svoj cilj u utakmici protiv Švedske u Solni u Ligi nacija. Tražio se barem bod koji bi zadržao Šveđane na dnu ljestvice u našoj skupini, a Hrvatskoj bi osigurao ostanak u najjačoj Ligi A ovog natjecanja, no domaći su slavili s 2:1 i ostavili su stvari sasvim neizvjesnima uoči posljednjeg kola.

Zbog čega je utakmica u Švedskoj donijela toliko problema? Izbornik Zlatko Dalić se o tome izjasnio u razgovoru za Sportske novosti, opisujući što mu je pokazao hrvatski poraz u Solni.

‘Švedska je ovog trenutka bolja od nas. Moramo reći istinu!’, rekao je hrvatski izbornik.

‘Izgubili smo od momčadi koja je sada ispred nas, i to već u prvom poluvremenu jer nismo bili dovoljno moćni. Bili smo inferiorni u brzini, duelu i pogotovo u agresivnosti. Posebno je loše što smo drugi gol primili u zadnjim sekundama poluvremena. Koliko god nezadovoljavajuće igrali, imali smo zaostatak 1:0 koji je bio prihvatljiv u tom trenutku i onda smo dobili pogodak iz prekida’, veli Dalić.

‘Pozitivno je u svemu tome što smo se u drugom dijelu pokušali dići i bili smo kvalitetniji, ali nismo bili dovoljno dobri da bismo izjednačili. Dakle, prvo poluvrijeme nije bilo kako treba i zasluženo smo poraženi, nastavio je izbornik Vatrenih, spominjući da su Šveđani sveukupno gledajući bili brži i bolji od Hrvatske.



Dalić smatra da problem nije bio u pristupu, već u izvedbi kojom je Švedska pokazala da je trenutno ispred Vatrenih.

‘Moramo biti realni i iskreni. Ako pogledamo momčad koja je igrala u Solni, samo četvorica su bila na Svjetskom prvenstvu, a tek dvojica nastupila su u finalu. Neki koji su danas starteri tada nisu bili ni blizu reprezentacije. Za razliku od drugih mi stvaramo novu momčad. Nedostajalo nam je sedam igrača koji bi svi igrali da su bili s nama. To moramo imati u vidu te objektivno sagledavati gdje smo i što nam se događa’, istaknuo je hrvatski izbornik.

‘No, nisam pesimist, stvorit ćemo mi reprezentaciju, i igru i kvalitetniju momčad. Ima dobrih stvari, imamo talenta i vrijednosti u tim mladim momcima, međutim, treba nam vremena. Vapimo za jednim pravim okupljanjem na kojem ćemo biti zajedno desetak dana, raditi i neke stvari posložiti. Ovako smo putovali i igrali utakmice, nije bilo mogućnosti za treninge’, nastavio je Dalić.

Izbornik je rekao i u čemu smatra da je najviše pogriješio.

‘Nsam bio dovoljno pametan i mudar kod planiranja jesenskog rasporeda. Trebao sam izbjeći ove jake prijateljske utakmice sa Švicarskom i Turskom. Unatoč mojoj želji da igram s vrhunskim suparnicima, ovo stanje u kojem živimo s tim koronavirusom nije za takve planove. Putovali smo u listopadu u Švicarsku, sad u Tursku i Švedsku, to nije bilo dobro. S druge strane, čekamo svakih nekoliko dana rezultate testova, oko toga raste psihoza, puno je stvari koje nisu nogometne. Jedva čekam da sve to prođe’, veli Dalić za SN, uz nadu da će u teškoj situaciji stići pozitivan rezultat u utorak protiv Portugala.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI