DANAS SE NASTAVLJA SUĐENJE ‘SKUPINI MAMIĆ’: Vrhovni sud novo je poglavlje u sagi o izvlačenju novaca iz Dinama

screenshot

Danas i sutra na Vrhovnom sudu nastavlja se saga o izvlačenju novaca iz Dinama, a raspravljat će se o žalbama na nepravomoćnu presudu braći Zdravku i Zoranu Mamiću.

Suđenje “skupini Mamić” počelo je još prije dvije i pol godine, a braća MamićVrbanović i Pernar nepravomoćno su osuđeni za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Tako je Zoran Mamić nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog optužbi da je sudjelovao u izvlačenju 115, 8 milijuna kuna iz GNK Dinama, a Zdravko Mamić je prije izricanja nepravomoćne presude, kojom je osuđen na šest i pol godina zatvora, pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.

Osim braće Mamić, nepravomoćno su osuđeni Damir Vrbanović, na tri godine zatvora te poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca zatvora.

Inače sam Dinamo je stao na stranu optuženika te tvrdi kako se ne osjeća kao oštećena strana te da skupina nije oštetila klub.



Mogući ishodi suđenja su ukidanje nepravomoćne presude Županijskog suda u Osijeku, ukidanje presude i novo suđenje ili potvrda kazne i njeno moguće preinačenje.

Najveća pozornost je naravno na transferima Luke Modrića i Dejana Lovrena koji su svjedočili, ali su naknadno proglašeni kao nevjerodostojni svjedoci. Njih dvojica poslije su optužena i zbog davanja lažnih iskaza no te su optužnice odbačene kao preuranjene.

U svakom slučaju danas kreće ponovno sudski postupak protiv “skupine Mamić”, a kako će se završiti doznat ćemo kroz mjesec do dva ako ne bude nenadanih prevrata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI