GATTUSU JE SAMO JEDNO IME BILO NA USNAMA: Otkrio zbog čega žali kad je Maradona u pitanju!

Malo je prostora u izjava trenera Napolija Gennara Gattusa dobila Rijeka koja je u Napulju izgubila 2:0.

Gattuso je nakon pobjede odao počast Diegu Armandu Maradoni.

“Za Diega me vežu prekrasne uspomene, nekoliko smo puta večerali zajedno. Umro je, ali nikada neće umrijeti, jer je bio izvanredan čovjek. Napravio je neke greške u životu, kao i svi”, započeo je trener Napolija pa nastavio:

“Čak i jučer dok sam se vozio gradom, moglo se reći da je atmosfera bila potpuno drugačija. Diego je došao s drugog planeta i živjet će vječno, kao i sve legende. Nadam se da će pozdraviti moju sestru tamo gore. Jedino mi je žao što nikad nismo zaigrali na terenu.”

“Ovo je naš posao, naša je dužnost nastaviti. Igramo svaka tri dana. Nadam se da ćemo mu što prije moći posvetiti neki pehar.“Diego nije bio čovjek koji je osvojio Scudetto, bio je najbolji igrač na svijetu koji je nosio dres Napolija, predstavljao ovaj grad i ispunio san generacija koje su gledali kako trofeji odlaze u klubove na sjeveru.”

“Ovo je izvanredan grad, kao da živite u Rio de Janeiru ili Buenos Airesu. Ovdje je miris hrane i zvuk života 24 sata na dan, postoji takva toplina. Dugo živim na sjeveru, ali iznutra sam južnjak.”

Osvrnuo se malo i na utakmicu.

“Sve su utakmice teške, čak i ako igrate protiv lokalnog kluba, ako im ne pristupite na pravi način.”

“Bilo je bolje nego prije tri tjedna na gostovanju u Rijeci, ali svejedno smo napravili previše grešaka.”

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI