GAZDI RIJEKE ISPUNJENA VELIKA ŽELJA: HNS smijenio šefa sudaca i sudačku komisiju

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U samo četiri godine Damir Mišković uspio je drugi put srušiti Komisiju nogometnih sudaca HNS-a. Nakon jučerašnjeg sastanka u Hiltonu odlučeno je da se trenutna Komisija ukida. U ožujku bi se trebala formirati nova komisija, potvrdio je izvor iz HNS-a Indexu.

“Nema se tu što puno reći, a da već ne znate. Izvršni odbor mora do 15 sati potvrditi odluku, ali s te strane neće biti problema. To je samo dokaz da se u Savezu puno toga mijenja i da doista želimo imati zdrav nogomet. Ovo je samo početak promjena koje su bile nužne”, rekao je izvor iz HNS-a.

Gazda Rijeke je ovo najavio

Mišković je prije tjedana dana, nakon utakmice između Rijeke i Šibenika i VAR predstave u sobi Gorana Gabrila, glavnog VAR suca, poslao poruku kako želi urediti stvari u nogometu. Mišković je tvrdio da iza svega stoje dublje stvari. Prvi na listi je Splićanin Gabrilo kojeg je Mišković direktno prozvao. Također, Bruno Marić mu je dodijelio negativnu ocjenu te je Gabrilo bio uklonjen s liste sudaca u idućem kolu. Kazna bi mogla biti puno duža, zbog brojnih propusta u VAR sobi.

“Kako god zvuči, ja ću ponoviti – dosta je bilo. Došlo je vrijeme da promijenimo sve, sudačka organizacija i dalje je rak-raka, a ova utakmica na Rujevici i sve ovo s VAR-om je sramota za VAR suca Gorana Gabrila. Obećavam da ćemo napraviti sve da promijenimo stvari i to sada govorim kao dopredsjednik Saveza. Očistit ćemo ih sve, to nam je posao”, rekao je prije tjedan dana Mišković koji je promjene najavio iz Dubaija.Najavljeno je i učinio, tijelo HNS-a u kojem su sjedili Ante Kulušić kao predsjednik, Domagoj Vučkov kao član i voditelj VAR edukacije, Draženko Kovačić, Ante Vučemilović – Šimunović mlađi te Vlado Svilokos i Igor Pristovnik više ne postoji.

Ante Kulušić više ne imenuje VAR suce za utakmice, već to čini Ivan Novak. Novak je bio zadužen za delegaciju svih ostalih sudaca. Kulušić ostaje na dužnosti slanja kontrolora suđenja na utakmice.

Davor Šuker nije bio prisutan na spomenutom sastanku kojeg je pohodila većina članova izvršnog odbora HNS-a. Podsjećamo, Šuker je i dalje odsutan iz Saveza kojeg formalno vodi.

Ante Vučemilović – Šimunović demonstrativno je napustio sastanak kao jedini čovjek protiv odluke. HNS je dao članovima izvršnog odbora rok do danas u 15 sati da odgovore slažu li se s raspuštanjem komisije. Glasanje mailom puka je formalnost, a nečija potencijalna promjena odluke ne bi bila dovoljna za potpuni preokret.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI