Hajduk je doveo novog trenera, ali tko je on? Voli napadački nogomet i vodi brigu o mladim igračima

Hajduk je prije nekoliko dana ostao bez trenera Tramezzanija te je na klupu doveo švedskog trenera Jensa Gustaffsona. Kako pišu mediji u Švedskoj, riječ je o treneru koji voli napadački nogomet te je karijeru započeo u Halmstadsu, a kasnije je radio u švedskoj U-21 reprezentaciji te je bio asisten u AIK-u.

Švedski novinar Michael Wagner za Sportske novosti otkrio je da Gustaffson voli igrati napadački nogomet, a najlakše ga je usporediti s Pochettinom, preferira 4-3-3 formaciju sa što manje dodira i što više jednostavnosti. Šveđani su ga opisali kao mješavinu Guardioline tika-take i engleskog nogometa te naglasak stavlja na mlade igrače.

Svakako treba izdvojiti kako je u vatru je gurnuo Jordana Larssona, sina legendarnog Henrika, koji je u međuvremenu postao reprezentativac i odradio transfer karijere u Spartak Moskvu.

Također, ono što je vrlo važno za Hajduk, svojem bivšem klubu donio je zaradu od 30-ak milijuna eura samo transferima.

U karijeri nikada nije vodio klub poput Hajduka, gdje je svaka utakmica pod velikim povećalom javnosti, a najvažnije navijača.



Bivši trener Hajduka Tramezzani volio je igrati talijanski način, a s Gustaffsonom će Hajduk dobiti nešto puno drugačije, nešto što priliči hrvatskom velikanu.

On je u svojim klubovima bio dugoročno rješenje, a to je ono što je Hajduku potrebno. Čovjek koji će svoje ideje prebaciti momčadi, ali i čovjek koji će s tom momčadi živjeti nekoliko sezona, a ne mjeseci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI