HRVATSKA IM PO TOME NE BJEŽI PUNO! Srbija se zbog jednog podatka hvali, ali i tuguje

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska i Srbija mogle su se sresti na Europskom prvenstvu koje nas čeka u ljeto sljedeće godine, ali srpski reprezentativci ispustili su plasman na Euro nakon što su prošlog tjedna u Beogradu doživjeli šokantno ispadanje protiv Škotske uz odluku na penale u završnici kvalifikacija.

Nakon tog neuspjeha, u Srbiji još nisu zaliječili rane, a dodatno će ih pogoditi podaci koje je objavio Transfermarkt pozabavivši se tržišnom vrijednošću reprezentacija koje će igrati na Europskom prvenstvu.

Ondje je i Hrvatska čija ukupna igračka vrijednost po Transfermarktu iznosi 353.6 milijuna eura. Vatreni su po tome drugi u svojoj skupini, iza Engleske koja vrijedi 1.4 milijarde eura, a ispred Škotske (210.1 milijun eura) i Češke (122.3 milijuna eura).

Srba u tablici nema jer su to propustili protiv Škotske – pa nećete vidjeti da je njihovu vrijednost Transfermarkt procijenio na 327.7 milijuna eura.

Na tužnu sudbinu svojih reprezentativaca osvrnuo se Telegraf, koji skreće pozornost na to da je tržišna vrijednost reprezentacije veća od glavnine sudionika Eura, točnije, od 15 reprezentacija među sveukupno 24 koje će se sljedećeg ljeta boriti za pobjede na EP-u.



Telegraf je istaknuo i usporedbu s Hrvatskom.

‘Orlovi po statistici specijalizirane stranice Transfermarkt vrijede čak 327.7 milijuna eura, što je primjerice vrlo blizu reprezentacije Hrvatske (353.6) koja je već neko vrijeme u krugu vrha svjetskog nogometa’, piše srpski list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI