Hrvatska otvara prvenstvo protiv najtežeg protivnika: Treba li kalkulirati u ovoj utakmici?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U nedjelju s početkom u 15 sati Hrvatska igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu protiv Engleska. Bit će to repriza polufinala Svjetskog prvenstva iz 2018. godine kada su Vatreni golom Mandžukića otišli u finale i poručili Englezićima “la pa-pa”.

Nije tajna kako su Englezi jedni od favorita ovog natjecanja, a Hrvatskoj treba jedan veliki skalp. Nisu imali dobar rezultat protiv velikana upravo od Engleza.

Kako će Hrvatska istrčati na teren, više manje se zna unaprijed. Pitanje je samo tko će u napadu biti, Petković ili Kramarić.

Upravo je Petković i najviše ima problema u utakmici protiv Belgije, tako da je za očekivati kako bi Kramarić mogao započeti nakon fantastične sezone u Bundesligi.

Drugo pitanje je pitanje lijevog beka. Borna Barišić također nije dobro odigrao protiv Belgije, ali na temelju jedne utakmice ne može se davati konkretan zaključak. Odigrao je odličnu sezonu u dresu Rangersa, pa bi bilo za očekivati kako će početi današnju utakmicu.



Ukoliko to ne bude slučaj, na lijevom beku možemo očekivati Gvardiola.

Također, već se sada postavljaju smjernice treba li kalkuralirati u ovom susretu.

Hrvatska bi ukoliko ne bude prva u skupini, mogla izbjeći Francusku, Njemačku ili Portugal. No, trebamo li kalkulirati? Hrvatska je najbolja kada da sve od sebe i protiv najjačih pokažemo koliko smo dobri. U prvoj utakmici vjerojatno neće biti mjesta kalkuliranju i Vatreni će ići na pobjedu, a ako nam se dogodi poraz – nije kraj svijeta.

Evo kako bi Hrvatska trebala igrati:

HRVATSKA: (4-2-3-1): Livaković – Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Barišić – Brozović – Kramarić, Modrić, Kovačić, Perišić – Rebić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI