JUVENTUS NAPRAVIO BOMBASTIČAN POSAO! Transfer o kojem će Italija još dugo brujati

Kao što se dugo nagađalo Juventus je serijama posudbi završio prijelazni rok a sve u cilju dovođenja Frederica Chiese iz Fiorentine u Juventus.

Prekretnica se dogodila jučer popodne kada je Douglasa Coste otišao u Bayern iz Münchena a Mattia De Sciglia u Lyon na posudbu.

I ugovor za Chiesu između Juventusa i Fiorentine također se temelji na ovoj formuli, pokazujući kako se sve na tržištu odvija pod egidom niskih troškova.

Plavo krilo stiže na dvogodišnju posudbu, s trenutnom uplatom od 2 milijuna za 2020.-21.  još 8 milijuna za 2021.-22. 2022. Juve će ga tada imati pravo otkupiti za dodatnih 40 milijuna plus bonusa za dodatnih 10 milijuna eura. Prodaja će postati obavezna kad bude zadovoljen samo jedan od ova tri uvjeta. Prvo: da se Juve plasira među najbolja četiri u Serie A. Drugo: da Chiesa igra 60% utakmica u sezoni (najmanje 30 minuta). Treće: da je Federico u dvogodišnjem razdoblju postigne 10 golova i isporuči 10 asistencija. Kada se sve zbroji, operacija će 2022. donijeti 50 milijuna u ljubičastu blagajnu, ako ne i 60 uz ostvarene bonuse.

S druge strane, novi ugovor Chiesi će donijeti 5 milijuna neto što je veliki skok u usporedbi s trenutnih 1,8 u Fiorentini ali kako se cijeli dogovor temelji na posudbi Chiesa želi dogovor s Fiorentinom na isti iznos no to neće biti veliki problem.Juventus se tako zadnjeg dana prelaznog roka riješio Coste i De Sciglia a doveo je Frederica Chiesu u danu poslije ne odigranog derbija s Napolijem.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI