KOVAČIĆ ASISTIRAO U POBJEDI CHELSEAJA; RAKITIĆU DVOBOJ HRVATA: Bayernu najveći njemački derbi!

Mateo Kovačić nakon više od mjesec dana dobio je priliku u Chelseaju od prve minute u utakmici Premier lige. Njegova momčad slavila je 4:1 protiv Sheffield Uniteda u osmom kolu Premier lige.

Gosti su poveli preko McGoldricka u 9. minuti, da bi se Plavci vratili u igru u 23. minuti kada Abraham pogađa nakon povratne lopte Kovačića. Do kraja utakmice Chilwell u 34., Silva u 77. i Werner u 80. donijeli su pobjedu Chelseaju.

Kovačić je igrao do 71. minuti. Chelsea je treći s 15 bodova, dok je Sheffield United posljednji s jednim bodom.

Bayern je u najvećem njemačkom derbiju u sedmom kolu Bundeslige slavio u Dortmundu kod Borussije 3:2.

Domaćin je poveo preko Reusa u 45. minuti, no u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za 1:1 pogađa Alaba.



Lewandowski je u 48. pogodio za 2:1, da bi u 80. minuti za 3:1 zabio Sane. Za dramu u završnici pobrinuo se Haaland golom u 83. minuti, no rezultat se više nije mijenjao iako je Lewandowskog zbog zaleđa poništen gol u sudačkoj nadoknadi.

U ranijim utakmicama Leipzig je na domaćem terenu svladao Freiburg s 3:0. Domaćini su poveli pogotkom Ibrahima Konaté u 26. minuti, a pobjedu su potvrdili sva dva gola u zadnjih 20 minuta. Prvo je zabio Marcel Sabitzer u 70. minuti iz penala, a konačnih 3-0 postavio je José Angeliño u 89. pogotkom iz slobdnog udarca sa 25 metara. Bivši Dinamovac Dani Olmo je od 63. minute igrao za Leipzig.

Mainz je dva puta golovima iz penala vodio protiv gostujućeg Schalkea, ali je na kraju završilo 2:2. Penale su realizirali Brosinski (6) i Jean-Philippe Mateta (45+2), a Schalke je do remija 2:2 došao zahvaljujući autogolu Jerryja St. Justea (82). Bila je to 22. utakmica zaredom bez pobjede u Bundesligi za momčad Schalkea.

Stuttgart je kod kuće protiv Eintrachta iz Frankfurta nakon prvog poluvremena vodio 2;0 golovima Nicolása Gonzáleza (17-pen) i Gonzala Castra (37). No, u nastavku gosti su uspjeli doći do remija 2:2. Na 1:2 smanjio je André Silva (61), a u 75. minuti nakon kornera David Abraham glavom pogađa za konačnih 2:2. Hrvatski branič Borna Sosa za Stuttgart je odigrao cijeli susret.

Nogometaši Union Berlina šestu utakmicu zaredom su bez poraza, a u subotu su na domaćem terenu dobili Arminiju Bielefeld sa 5:0, te su trenutno na četvrtom mjestu. Strijelci su bili Keita Endo (3), Robert Andrich (13), Sheraldo Becker (45+2), Max Kruse (52-pen), Cedric Teuchert (89).

Sevilla Ivana Rakitića (igrao drugo poluvrijeme) pobijedila je s 1:0 Osasunu Ante Budimira (igrao 90 minuta) u devetom kolu španjolskog prvenstva.

Sevilla je 11. s deset bodova, koliko ima i 12. Osasuna.

Toma Bašić igrao je do 62. minute u porazu Bordeauxa 2:0 od Montpelliera. Za goste su pogodili Mollet u 49. i Delort u 66. minuti.

Bordeaux je 12. s 12 bodova, dok je Montpellier šesti sa 17 bodova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI