KOVAČIĆ ZAPALIO FANOVE CHELSEA! Na utakmici s Barnsleyem pokazao svu svoju kvalitetu

Getty Images

Mateo Kovačić sinoć je pokazao još jedanput sav raskoš svog talenta “nevidljivo” pridonijevši pobjedi Chelsea protiv Barnsleya u šesnaestini finala Liga kupa s 6:0.

Naš reprezentativac imao je najzapaženiju ulogu u sredini terena gdje je svojim prisustvom na sredini i u polovici Barnsleya radio onaj “prljavi” posao za svoju ekipu. Mateo je igrao u paru s Rossom Barkleyjem a po količini terena koji je pokrio i statističkim podatcima, Kova je odradio lavovski dio posla pa ga je jedan navijač usporedio s Sergiom Bousquetom iz Barce.

Kovačićeva statistika otkriva da je u devedeset minuta Mateo imao 118 dodira s loptom,94% točnih dodavanja, šesnaest od šesnaest točnih dugih lopti, dva uspješna driblinga, i deset od 12 osvojenih duela te tri oduzete lopte. Lagano se iz ovoga može iščitati kako je Kovačić permanentno pritiskao srednji red i obranu Barnsleya te je time omogućio napadačkom tercetu raspucanu utakmicu.

“Mateo Kovačić radi isto što i Sergio Bousquet u Barci, ljudi kao on dobivaju malo pohvala a na vrhu karijere zadaća im je nositi tim na ramenima, asistencije i golovi ne pokazuju njihovu vrijednost, ali oni su jednostavno tamo.”, jedan je od komentara navijača Bluesa nakon sinoćnje Kovine predstave.

“Havretz je možda ukrao show ali moj Bože! Chelsea je blagoslovljen imati Matea Kovačića u momčadi….klasni igrač”, još je jedan od hvalospjeva igre Matea protiv Barnsleya.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI