KRITIKE PRIJE HRVATSKE: Kakav će odgovor spremiti na Maksimiru?

Hrvatska i Francuska će u srijedu tražiti tri boda u međusobnom susretu na travnjaku Maksimira u europskoj Ligi nacija. Uoči te utakmice, u francuskom taboru i nogometnoj javnosti traže rješenja kako da njihova momčad izgleda što bolje.

U nedjelju to nije izgledalo sjajno. Portugal je u gostima uzeo Francuzima bod i otišao je kući s 0:0, a momčad Didiera Deschampsa nastojat će pokazati više i nastaviti ugodnu tradiciju za Francuze protiv Hrvatske, koja još nije slavila u međusobnim susretima.

Kako Francuska kani nastaviti tu tradiciju? Alain Giresse, bivši veliki francuski reprezentativac, vjeruje da bi puno pomoglo buđenje Antoinea Griezmanna, koji traži pravu formu u Barceloni, a to se odrazilo i na nastupe za Francusku.

Giresse je u razgovoru za L’Equipe otkrio svoje viđenje kako bi se najbolje moglo pomoći Griezmannu da zaigra bolje.

‘Griezmann ima problem s nedostatkom samopouzdanja, a Deschamps mu želi pomoći. No, u zadnje vrijeme ga koristi kao ‘desetku’, što Griezmann nije. Uvijek smo pričali o tome da bi on trebao biti igrač koji će biti glavna podrška Giroudu u napadu. Na Svjetskom prvenstvu smo igrali tako, s Mbappeom na jednoj i Matuidijem na drugoj strani’, istaknuo je bivši veliki francuski reprezentativac, koji želi povratak dobitne formule sa SP-a 2018. u Rusiji.Facebook Comments

Loading...
DIJELI