LEGENDA JE JEDVA BIRALA RIJEČI: ‘Petrinja kakvu ja poznajem više ne postoji! Užas, katastrofa’

Razornom potresu u Sisačko-moslovačkog županiji svjedočila su i kultna lica HNL-a, rođeni Sišćani, bivši sudac Vlado Svilokos te bivši golman i trener Dinama Marijan Vlak, koji je odrastao i dugo živio u Petrinji.

“Kad je počelo, bio sam na gradskoj šetnici i gledao sam kako se cijeli grad doslovno ljuljao! To je bilo nevjerojatno! Bio sam na sigurnom, na čistini, a ljudi su u panici bježali iz zgrada, po njima su padale grede i cigle. Stajao sam na ravnom tlu, na šetnici, a sve se ispod mene strašno ljuljalo, nisam uopće imao osjećaj da stojim, nego da sam kleknuo, kao da se zemlja ispod mene rastvarala! To je neopisiv, užasan osjećaj”, rekao je za Sportske novosti Svilokos pa dodao:

“Srećom, supruga nije bila u stanu, a ja sam nakon pola sata krenuo u stan, ali došao sam samo do trećeg kata i onda je opet počelo tresti, pa sam se vratio van. I tek predvečer sam se uspio vratiti u stan, otišao sam po najnužnije stvari, odjeću i lijekove. U kupaonicu nisam ni mogao ući, sobe nisam ni gledao, a kuhinja je bila porazbijana. Pali su viseći elementi sa zidova, sve je bilo prepuno razbijenog stakla. Zadržao sam se u stanu pet minuta i istrčao sam van. Kad sam pogledao izvana, vidjelo se da su dimnjaci porušeni, tako da smo ostali bez grijanja. A pravu štetu u stanu još ne znamo.”

Marijan Vlak u Petrinju je stigao u srijedu ujutro.

“U kući u kojoj sam odrastao, nakon smrti mojih roditelja, živi jedan čovjek i nije bio ozlijeđen. A kuća je jako oštećena, srušio se dimnjak, nastradao je i krov. Posjetio sam 89-godišnjeg punca, koji također živi sam, nije ozlijeđen. Svi su moji rođaci i prijatelji također neozlijeđeni, ali su sve kuće strašno oštećene, nema kuće koja nije nastradala u ovom užasnom potresu.”



Petrinja kakvu ja poznajem više ne postoji! Teško je to riječima opisati, centar grada je urušen, to su većinom bile stare kuće i zgrade, u njih se ništa nije ulagalo i srušile su se kao lego-kockice. Užas, katastrofa… Šteta je neopisiva, tko zna kakvi će biti financijski razmjeri štete, nitko to ne može zasad procijeniti.”

“Sve me ovo jako pogodilo, teško mi je uopće bilo što i govoriti nakon što sam vidio ovaj nesretni grad kako je užasno nastradao.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI