Liverpool je preokretom uspio dobiti West Ham sa 2-1

Julian Finney

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 7. kola Premier lige Liverpool je preokretom uspio dobiti West Ham sa 2-1. “Čekičari” su došli na Anfield nakon što su u posljednja dva kola izvukli remije protiv Tottenhama i Manchester Cityja, a i sada su bili na dobrom putu da protiv još jednog favorita izbore neodlučeni ishod. 

West Ham je poveo golom Pabla Fornalsa u 10. minuti i vodstvo je držao sve do završnice prvog poluvremena, da bi Mohamed Salah u 42. iz penala donio izjednačenje domaćinima. U završnici susreta Liverpool ipak dolazi do pobjede zahvaljujući Portugalcu Diogu Joti i Xherdanu Shaqiriju, koji su u igru ušli u 70. minuti. Shaqiri je u 85. minuti odlično uposlio Jotu, koji donosi pobjedu “redsima”. Liverpool se ovom pobjedom privremeno izdvojio na vrhu prvenstvene ljestvice.

Nakon dva remija Chelsea je napokon ostvario pobjedu u Premier ligi, svladavši u subotu u gostima Burnley s 3-0. Chelsea je poveo nakon lijepe akcije u 26. minuti, koju je pogotkom okrunio pojačanje iz Ajaxa Hakim Ziyech. Nakon kornera u 63. minuti stoper Kurt Zouma glavom zabija za 2-0, a za konačnih 3-0 strijelac je bio Timo Werner u 70. minuti.

Na klupi za pričuve Chelseaja bio je 19-godišnji hrvatski golman Karlo Žiger, dok reprezentativni veznjak Mateo Kovačić nije bio na popisu igrača za ovu utakmicu. Burnley već tri kola nije uspio zatresti mrežu, te je ostao zakovan na dnu tablice sa jednim bodom i samo tri postignuta pogotka.

Nogometaši Manchester Cityja u 7. kolu Premier lige u gostima su dobili Sheffield United s 1-0.  Pobjednički gol u 28. minuti zabio je desni branič Kyle Walker preciznim udarcem po zemlji sa 20 metara.



Za Sheffield United i dalje je glavni problem neefikasnost, u dosadašnjem dijelu prvenstva postigli su samo tri gola.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI