MAMIĆ JE POKAZAO DA ITEKAKO ZNA POSAO! Dinamo je sve iznenadio, možemo očekivati i puno veće stvari

To što je Dinamo primio pogodak u posljednjem kolu natjecanja uopće nije bitno. Jurnjava za nekakvim rekordima služi samo navijačima za priču i medijima za pumpanje vijesti. Konačni uspjeh Dinama je veći od činjenice što u pet utakmica i 75 minuta šeste utakmice nije primio gol. U ovoj lijepoj nogometnoj priči čiji je glavni akter bio hrvatski prvak Dinama moram guštati zbog sveukupnog rezultata. U kojoj je 3:1 pobjeda protiv CSKA tek šlag na kraju.

Dinamo je osvojio prvo mjesto u skupini, bio dominantan, siguran, stabilan, osvajao je bodove i na domaćem terenu i u gostima – pritom igrao i lijepo.

Upravo ta riječ – lijepo – dočarava sreću Dinamovog navijača koji je prije nastavka sezone strepio kakav će mu biti najdraži klub nakon što je otišao trener Nenad Bjelica koji je također učinio toliko lijepih stvari u Dinamu, dosegnuvši i Ligu prvaka.

Današnji Dinamo ne zaostaje, a afirmacija novih mladih igrača pojava je koja mora veseliti. Dinamo se već odavno proslavio stvaranjem mladih snaga, a ta tradicija je nepomična poput utega od sto tona. Lovro Majer je, eto, protiv CSKA odigrao izvrsnu utakmicu s dvije asistencije slomio je rusku obranu, a ono drugo dodavanje u prostor za Kastratija podsjetilo nas je na umijeće Marka Mlinarića ili Aljoše Asanovića. Samo su oni znali tako asistirati. A kad se mladi Majer može usporediti u jednoj rečenici s takvim igračkim veličinama onda je to njegov ‘veeeeliki’ uspjeh.

Protiv ruske postave Dinamo je bio nadahnut, iako je plasman u sljedeće europske dvoboje davno osiguran Dinamo je igrao kao da mu se radi o životu ili smrti. Bijesno je napadao, gorljivo se branio, lijepo je bilo gledati ujednačenu momčad. Vratar na razini, zadnji red siguran, vezni red kreativan, a napad opasan poput britkog noža u letu.



Upravo ta ujednačenost čini Dinamovu snagu, uostalom svaka je momčad jaka koliko joj je jaka najslabija karika. Naravno, bilio bi nepravedno ne spomenuti i Zorana Mamića, instruktora ovih nogometaša. Očito je naučio posao, jer ne može momčad sama od sebe igrati tako zrelo i dobro ako nacrt igre nije osmislio trener, izabrao momčad, odlučio gdje će udariti, a gdje će se pokrivati.

I inače Zorana Mamića se mora gledati u dva svijetla, ne treba miješati njegove radnje zbog kojih je na sudu i njegovo trenersko znanje i umijeće. Jer, kako nakon ovih šest utakmici u skupini reći da ne zna posao.

Dinamo nas je sve ugodno iznenadio, uživali smo, a to nije kraj. Ovaj Dinamo, s granitnom obranom i kreacijom u napadu može još svašta učiniti, sve smo dojma da bi mogao nastradati i neki favorizirani europski velikan!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI