NAJZLOGLASNIJI SRPSKI MAFIJAŠ-HULIGAN: Tereti ga se da je stravično mučio ljude prije nego što bi ih ubio

Navijački pokreti u Srbiji teško mogu biti lišeni političkog utjecaja, a to je jedan od osnovnih postulata djelovanja Veljka Belivuka, zvanog Velje Nevolje. Radi se o vođi navijača Partizana.

On se u ovome trenutku nalazi u beogradskom zatvoru pod optužbom da je masakrirao nekoliko svojih suparnika s tribina stadiona Partizana, a njegovi incidenti posljednjih tjedana pune rubrike medija u Srbiji.

Danas Velja slovi kao najkrvaviji vođa navijača s Balkana, što mu daje epitet ozbiljnog igrača. Sjetimo se, premlaćivanje splitskih navijača koji su bili u skupini koja je bila konfrontirana s navijačima Partizana koji su bili suprotna strana od navijača pod utjecajem Velje Nevolje. Bila je prijelomna točka sukoba Partizanovih navijača u kojoj je ovaj mafijaš isprva ispao pobjednik.

Teška kaznena djela koje je počinio Velja nadilaze navijačku dimenziju, ulaze u političku, a tu je očito i završio svoju karijeru.

Pod prezimenom Belivuk, s imenom Veljko, taj čovjek vodio je jedan od najvećih kriminalnih miljea na Balkanu. Njegova ekipa na grobarskom jugu, južnoj tribini, godinama je bila najjača pa su se ostale skupine jednostavno pobunile zbog dominacije njegove skupine. Kad se zna da je postao šef tribine nakon ubojstva Sale mutavog koji je slovio kao prvi čovjek navijača beogradskog Partizana – tada je jasno da je to bio prijelomni trenutak.



Velja Nevolja je postao glavni među navijačima Partizana koje je zajedno sa svojom ekipom koristio, sebi poslužio kao poligon za svoje kriminalne radnje. Prvo se u javnosti iskazao kao navijač Rada, no dolaskom među Grobare i sa svojom beskompromisnošću dobio je na “ugledu”.

Stravična mučenja

Srpski mediji iz dana u dan iznose nove detalje djelovanja te skupine koja je odgovorna za brojna ubojstva u Srbiji. Više tijela osoba za koje se sumnja da su ih ubili još uvijek nije pronađeno niti se bilo što zna o njihovoj sudbini. Tijekom istrage policija je pronašla i vikendicu pokraj Beograda u kojoj su pronađeni tragovi krvi i higijenskog sredstva za pranje i dezinfekciju. U dvorištu vikendice pronađeno je i mjesto gdje su ostali tragovi spaljivanja. Imali su “ekipu za čišćenje dokaza”, a srbijanski mediji prenose da su ih za to obučavali pripadnici bandi iz Meksika.

Sumnja se i da su se koristili kiselinama koje su topile tijela otetih osoba. Njih bi u vikendicama koje su koristili prvo tukli i mučili, a zatim brutalno ubili. Navodno su im sjekli uši, nosove, vadili oči, lomili kosti…

Posebno se ističe ubojstvo Milana Ljepoje, nekadašnjeg vođe bande Pink Panter, koji je mučen i ubijen u kući strave u Ritopeku.
Velja Nevolja tako je postao prvi srpski neprijatelj, a služio je sustavu koji nije poštovao ljudske živote, kamoli pravdu.

Odigravši svoju rolu u teškoj igri u kontroli kriminalnog miljea završio je u ćeliji iščekujući suđenje koje će biti teško i za javnost.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI