NASTAVILI POHOD NA VRH: Velikan slavljenički ušao u novu godinu

Manchester United i dalje uživa u velikoj uspješnoj seriji u engleskom Premiershipu. United je na početku 2021. godine u utakmici 17. kola kod kuće slavio s 2:1 protiv ove sezone također dobre Aston Ville.

Nakon ovog uspjeha, momčad koju s klupe vodi Ole Gunnar Solskjaer sada ima osam pobjeda i dva remija u posljednjih 10 prvenstvenih utakmica. Klub s Old Trafforda započeo je svoj veliki niz nakon što je početkom studenog kod kuće s 1:0 izgubio od Arsenala.

Gol odluke pao je u 61. minuti, kada je Bruno Fernandes iz penala zabio za konačnih 2:1. Prije toga, domaći su došli do vodstva golom Anthonyja Martiala (40′), a gostima iz Birminghama je poravnanje na 1:1 donio Bertrand Traore (58′).

Manchester United se nakon ove pobjede bodovno izjednačio s vodećim Liverpoolom. Sada i jedni i drugi imaju po 33 boda, a Liverpool će svoj nastup u 17. kolu imati u ponedjeljak kada će ih dočekati Southampton.

West Ham je u ranijoj današnjoj utakmici s 1:0 slavio protiv Evertona na Goodison Parku u Liverpoolu, a čovjek odluke bio je Čeh Tomaš Souček koji je jedini gol na utakmici zabio u 86. minuti.



West Ham je nakon svoje sedme pobjede – s pet remija i poraza – ostao na desetom mjestu i bodovno se s 26 bodova izjednačio s Aston Villom, Chelseajem, Tottenhamom, Manchester Cityjem i Southamptonom.

Domaći nogometaši, predvođeni talijanskim stručnjakom Carlom Ancelottijem, ostaju na četvrtom mjestu, a ovo im je bio peti ovosezonski poraz u prvenstvu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI