NESRETAN PRIJE HRVATSKOG ČETVRTKA: ‘To me boli i to moramo što prije popraviti!’

Napoli je u nedjelju navečer u osmom kolu talijanske Serie A doživio domaći poraz od Milana, a nakon što je gostujuća momčad na jugu Italije slavila s 3:1, Napolijev trener Gennaro Gattuso poslao je upozorenje svojoj momčadi nekoliko dana prije susreta s Rijekom u Europskoj ligi.

Gattuso i njegovi igrači dočekat će Riječane u četvrtak s početkom u 21 sat, a taj nastup dočekat će poslije kritika koje je trener uputio zbog predstave protiv Milana.

‘Previše razmišljamo o tome što nedostaje, što ne radimo i što se okrenulo protiv nas. To nije nedostatak sreće. Stvar je u tome da ne pristupamo utakmicama s pravom odlučnošću jer tehnika i kvaliteta nisu dovoljni’, istaknuo je Gattuso.

‘O tome pričam već mjesecima. Vidim pristup koji mi se ne sviđa, to me boli i to moramo što prije popraviti’, dodao je Napolijev trener.

‘Nije stvar u tome da smo opušteni, problem je u mentalitetu, a to nas prati već dugo. Ja sam odgovoran, ne treba okolišati kada govorimo o tome. Možda trebam više razgovarati s igračima, pokušati im prenijeti tu poruku, to je dužnost trenera’, istaknuo je Gattuso.



‘Danas vidim nogomet kao potpuno drugačiji nego kada sam ja igrao. No, ono što ne mogu prihvatiti je da moja momčad igra bez ‘vatre’. Na prvi znak problema počinjemo se svađati sa sucem, prigovaramo jedni drugima zbog pogrešnih dodavanja, bunimo se na nedostatak sreće, negodujemo zbog svega’, zaključio je Napolijev trener, nadajući se da će njegova momčad prihvatiti poruku koju im je poslao.

Napolijeva prva prilika da to pokaže stiže u četvrtak u europskoj utakmici protiv Rijeke, koju su u prošlom kolu skupine F na Rujevici svladali s 2:1, s preokretom nakon što su Riječani vodili s 1:0.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI