Nije za uzbunu, ali Dalić sigurno neće biti zadovoljan: Hrvatska odigrala neriješeno protiv Armenije

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u utorak prijateljsku utakmicu protiv Armenije te je susret završio bez pobjednika, 1-1.

Gosti su se cijelo vrijeme uspješno branili, Hrvatska je napadala i imala inicijativu na terenu u Gorici, ali lopta naprosto nije pronašla put do gola u nekoliko navrata.

Ivan Perišić je zabio pogodak u 15. minuti u svom jubilarnom 100. nastupu za Vatrene i izgledalo je kako će Hrvatska krenuti u “trpanje” mreže Armenaca.

Ali kako je vrijeme odmicalo, Hrvatska je više bazirala se na posjed lopte koji je u jednom trenutku bio čak na 86 posto, ali akcija prema naprijed je bilo malo.

Zlatko Dalić je na poluvremenu napravio četiri izmjene, što je bilo sveukupno pet u prvih 45 minuta. Ranije je iz igre morao izaći Josip Brekalo zbog bola u gležnju, pa izbornik nije želio riskirati s mladim igračem.



Hrvatska je bolje otvorila drugo poluvrijeme, imala je par izglednih šansi gdje su Rebić i Pašalić mogli matirati Armeniju, ali su se propisno ispromašivali.

I kako to obično biva u nogometu, kada ne zabiješ, onda primiš pogodak, pa je tako u 72. minuti Wbeymar s ruba šesnaesterca matirao Livakovića i donio izjednačenje.

Do kraja utakmice Hrvatske je stiskala i napadala, ali je završilo 1-1.

Vatreni sljedeću utakmicu igraju protiv Belgije u gostima te će to biti pravi test za naše reprezentativce prije prve utakmice na Europskom prvenstvu koja je na rasporedu 13. svibnja protiv Engleske na Wembleyu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI