NOVINARI ISPITIVALI OLMA O VATRENIMA: ‘Da odgovaram na engleskom ili hrvatskom?’

Foto: Wochit/Getty Images

Hrvatska će se u ponedjeljak u 18 sati susresti sa Španjolskom u sklopu osmine finala Europskog prvenstva.

Vatreni će u Kopenhagenu igrati za četvrtfinale, a jedan Španjolac posebno će pamtiti taj susret.

Riječ je o Daniju Olmu koji bi se mogao naći u sastavu protiv Hrvatske, usprkos tome što nije igrao protiv Slovačke.


Olmo je nastupao za Dinamo prije nego je otišao u Red Bull Leipzig za 22 milijuna eura. Danas je imao konferenciju za novinare koju je organizirao Španjolski nogometni savez.

Odgovarao je na pitanja španjolskih novinara, a zatim su na red došli hrvatski.“Da odgovaram na engleskom ili hrvatskom?”, bilo je prvo pitanje Olma prije nego što je nastavio odgovarati na hrvatskom.

“Za mene je ovo posebna utakmica, bit će to za mene kao finale Eura. Prvi put se susrećem s Hrvatskom i nekim igračima s kojima sam igrao u Dinamu. Dobio sam puno poruka od prijatelja iz Hrvatske, od bivših suigrača i novinara. Rekli su mi da mi žele sve najbolje, ali da izgubim u ponedjeljak. To mi je bilo smiješno, jedva čekam utakmicu”, počeo je Olmo, pa odgovorio hoće li slaviti ako postigne pogodak:

“Mislim da budem. Za mene će to biti… kako se kaže dobar filing! Mislim da je u redu od mene da slavim i veselim se. Utakmica je to u kojoj nema favorita, ali mislim da ćemo mi proći u četvrtfinale.”

Španjolski novinari pitali su ga da kaže koju riječ o Hrvatskoj:

“Hrvati su ludi za nogometom i užasno su kompetitivni. Nisu velika nacija kao mi, Francuska, Njemačka, ali imaju veliko srce i svi s ponosom predstavljaju svoju zemlju”, rekao je Olmo i osvrnuo se na svoje igračke dane u Dinamu:

“Čuo sam se s Livakovićem i Gvardiolom, jako sam sretan što ću ih ponovno vidjeti. Znamo se jako dobro, s Livijem sam jako dobar, ali se nadam da ću mu zabiti pogodak. U Dinamu sam bio pet i pol godina i imam samo lijepe uspomene. Lijepa su to vremena bila. Posebno pamtim prvi pogodak protiv Hajduka u derbiju i prvi nastup u Ligi prvaka. To ću zauvijek pamtiti”, zaključio je Olmo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI