O TOME SE I DALJE PRIČA: Situacija s Vatrenim izazvala bijes, evo što kaže čovjek koji odlučuje!

Nakon što je Inter u subotu u šestom kolu talijanske Serie A odigrao 2:2 protiv Parme, poslije utakmice se puno pričalo o kontaktu Norberta Balogha i našeg Ivana Perišića koji je mogao završiti penalom za Inter u trenutku dok je Parma vodila s 2:1. Sudac Marco Piccinini nije se oglasio, a nije bilo ni reakcije VAR-a ni pregleda snimke, što je u redovima milanske momčadi izazvalo puno nezadovoljstva.

Inter se protiv Parme uspio vratiti nakon zaostatka od 2:0 golovima hrvatskog dvojca. Prvo je zabio Marcelo Brozović, a u završnici utakmice i Perišić, no mogli su imati i više. To tvrdi i Nicola Rizzoli, povjerenik za suce u talijanskom prvenstvu, koji je istaknuo da ne razumije zbog čega nije bilo dosuđenog penala nad Perišićem, a ni pregleda snimke u toj situaciji.

‘To je bio penal koji je realno trebao biti sviran’, rekao je Rizzoli u razgovoru za Sky Sport Italia.

‘Nema dvojbe da je u toj situaciji napadač imao prednost u dolasku na loptu, igrač koji ga je branio bio je iza njega i poslužio se rukama da ga zaustavi, što je trebalo biti kažnjeno’, dodao je talijanski povjerenik za suce.

Rizzoli se osvrnuo i na izostanak reakcije VAR-a i pregleda snimke.



‘VAR se koristi kad se objektivno može utvrditi da se nešto dogodilo, a u ovom slučaju bilo je objektivno da su ruke obrambenog igrača preko ramena protivničkog igrača i onemogućuju napadača u skoku’, istaknuo je talijanski povjerenik o spornom dvoboju Balogh – Perišić zaključujući zbog čega je VAR morao reagirati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI